Economia

El govern negocia amb Nissan que proveïdors catalans s'instal·lin a Tànger

Internacionalització

El conseller d'Innovació i Empresa, Josep Huguet, ha revelat avui que la Generalitat ha iniciat contactes amb Nissan per tal que els proveïdors catalans de la firma japonesa mantinguin el vincle productiu a la futura planta de Tànger (Marroc) i obrin delegacions en aquest país.
La factoria nord-africana, que tindrà capacitat per produir fins a 400.000 unitats l'any i que està previst que s'inauguri el 2010, es va adjudicar el passat mes d'octubre la fabricació de la nova furgoneta de Nissan a la qual optava la planta de la Zona Franca de Barcelona.

"Els subministradors que aquí treballen amb Nissan han de veure l'oportunitat per instal·lar-se prop d'on van les multinacionals", ha explicat el conseller, que no ha volgut precisar noms concrets d'empreses que negociarien una instal·lació hipotètica al Marroc.

Nissan preveu mantenir el volum de plantilla i de producció als centres de Catalunya, com a mínim el 2008, si el mercat es comporta com es preveu.

El conseller ha considerat que la furgoneta de Nissan és un producte de "gamma baixa amb el qual no podem competir amb països emergents que tenen sous que sempre seran més baixos", en línia amb el que ha apuntat el conseller director general de Nissan Motor Ibèrica, José Vicente de los Mozos.

Així mateix, Huguet ha insistit als empresaris catalans que "deixin l'individualisme" i s'associïn entre ells per aconseguir la "massa crítica" suficient per afrontar amb garanties la internacionalització dels seus mercats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.