Economia

Roca compra el 80% de Sime Inax a Malàisia

La companyia Sime Inax comercialitza porcellana sanitària, té 320 treballadors i una fàbrica a Kuala Lumpur

El fabricant de sanitaris Roca ha comprat el 80% de l'empresa Sime Inax de Malàisia, per consolidar la seva posició a Àsia. El preu de l'operació no ha estat fet públic i el grup que controla la família Roca suma a aquesta compra la que ja va fer al país asiàtic l'any 2006, quan va comprar Johnson Suisse, segons que publiquen avui diversos mitjans de comunicació.

Sime Inax, la segona companyia de Roca a Malàisia, comercialitza porcellana sanitària, té 320 treballadors i una fàbrica a Kuala Lumpur que pot produir 500.000 peces de pisa anuals.

Amb aquesta operació segueix la política d'adquisicions del grup, que ha invertit activament durant l'any 2006 amb la compra empreses a Índia, Xina, Croàcia, Romania i Malàisia, així com de firmes de distribució a Austràlia i Singapur, adquisicions que en el seu conjunt arriben a un valor de 124 milions d'euros.

El benefici net consolidat del fabricant de sanitaris Roca ha caigut un 30% i s'han col·locat en 131,4 milions per la falta d'ingressos atípics i per haver registrat pèrdues extraordinàries.

Les vendes de Roca també baixen per culpa que ja no pot sumar les filials venudes, col·locant-se en 1.634 milions d'euros, amb una caiguda del 2%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.