Roca Sant Julià inclourà els clàssics d’El Celler de Can Roca
Els germans Roca obriran al castell primer l’hotel i el restaurant de l’hotel, amb l’oferta del Mas Marroch, i també una destil·leria
Volen consolidar-hi un espai per desenvolupar projectes gastronòmics i culturals
El nou Roca Sant Julià, el nou projecte dels germans Roca al castell de Sant Julià de Ramis, inclourà l’Espai Mas Marroch que El Celler de Can Roca va crear durant la pandèmia amb els plats més representatius dels 35 anys de la seva història i la destil·leria Esperit Roca. El Punt Avui ja havia avançat la setmana passada que els germans Roca estaven acabant de tancar els darrers detalls del contracte de lloguer de la Fortalesa de Sant Julià de Ramis, situada a la muntanya dels Sants Metges i tancada des de l’octubre del 2020. Les negociacions han estat molt llargues i s’han aturat moltes vegades, però finalment han arribat a bon port i ahir l’oficialitzaven en un comunicat de premsa.
Els germans Roca obriran primer l’hotel que hi ha al castell i, posteriorment, el restaurant de l’hotel, que és el que inclourà la proposta gastronòmica dels Mas Marroch. L’altre aspecte destacat del Nou Roca Sant Julià serà l’Esperit Roca, un espai on, a partir de la tardor que ve, els promotors faran una interpretació lliure de l’alquímia per destil·lar l’essència d’un indret salvatge. L’oferta es complementarà amb un espai per a esdeveniments, que ha de completar el de l’Espai Marroch.
Els germans Roca aniran integrant diferents projectes al castell de Sant Julià durant els pròxims mesos per consolidar-lo com a centre gastronòmic i cultural. Per això està previst que també s’hi projectin audiovisuals i que, a partir del 2024, s’hi habiliti un espai expositiu sota el lema Cuina, consciència, recerca, que resumeix a la perfecció el projecte dels Roca per a Sant Julià. “Cuina, perquè som cuiners i volem compartir coneixement, creativitat i mostrar l’evolució de la cuina catalana; consciència, perquè ens ve de gust compartir els pensaments, les experiències i inquietuds sobre l’àmbit de l’alimentació, i la biodiversitat i la recerca, perquè és al nostre ADN”, segons afirmen en el comunicat.
Compartir coneixement i reciclatge
Al Roca Sant Julià, els germans Roca concentraran les formacions que, des del 2013, comparteixen amb diferents institucions educatives: de ciències sensorials i gastronomia creativa amb la Politècnica de Catalunya, el màster internacional de turisme i gastronomia amb la UdG; l’assignatura gastronomia i enologia del grau de turisme de la mateixa universitat i el desenvolupament del programa formatiu dels nois i noies que fan pràctiques a El Celler. A més, a partir del 2024 hi posaran en marxa un espai per donar una segona vida als residus generats i el material utilitzat durant els processos de cuina. “Serà el nostre emplaçament per continuar l’avenç i els nous reptes de creixement conceptual, humà i lúdic, i un espai on fer créixer els nostres equips, activar el talent intern i construir un escenari gastronòmic, cultural i mediambiental”, diuen en el comunicat.