Economia

Els pescadors del Port de Barcelona, en vaga indefinida pels alts preus dels carburants

Els pescadors del Port de Barcelona han iniciat aquest dilluns al matí una vaga indefinida contra els alts preus dels carburants i per exigir controls a les importacions extracomunitàries de peix.

Segons ha explicat a un dels portaveus dels armadors del Port de Barcelona, la seva protesta se solidaritza amb les de França, Itàlia i Bèlgica, on, des de la setmana passada, també hi ha protestes.

Els ports catalans de Roses i el Port de la Selva també estan en vaga i els armadors esperen que "entre demà i demà passat" la protesta s'estengui a tot Catalunya. A més, tots els ports de la província de Tarragona estan tancats per parada biològica (per permetre la regeneració de la fauna), tot i que també se solidaritzen amb la protesta.

Els pescadors demanen una reducció del preu del carburant (que ara paguen a 75 cèntims) a 40 cèntims, perquè els surti a compte sortir a pescar, i que s'incrementin els controls a les importacions extracomunitàries, les causants, segons el portaveu, "de l'enfonsament del preu del peix". A més, han criticat que aquestes importacions són de "dubtosa" legalitat.

Els armadors del Port de Barcelona s'han reunit a primera hora del matí per acordar les accions de protesta, en espera de la reunió que tindran a Madrid armadors de tot l'Estat amb representants del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí.

A partir del dia 30 preveuen que se sumin a les protestes Portugal, Grècia i, possiblement, el Regne Unit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.