Economia

Camacho i quatre més dels condemnats pel cas Gescartera ingressen a la presó

Antonio Camacho i els altres quatre condemnats amb penes més altes pel cas Gescartera han ingressat a la presó aquest dijous a la tarda, hores després de la lectura de la sentència. L'Audiència Nacional ha ordenat l'empresonament immediat preventiu d'aquests cinc acusats, encara que la sentència no sigui ferma, perquè entén que hi ha risc de fuga.

Camacho, amo de l'agència de valors acusada del frau, ha estat condemnat a 11 anys de presó, i poc després de les cinc de la tarda ja ha ingressat al centre penitenciari Soto del Real, a Madrid.

També han estat empresonats José María Ruiza de la Serna, Francisco Javier Sierra de la Flor, Aníbal Sardón i Julio Rodríguez Gil.

Ruiz de la Serna, que era el número 2 de Gescartera, ha estat condemnat a 10 anys i mig de presó. La pena és una mica més lleu per a Sardón, amo d'una assessoria vinculada a Gescartera, al qual li han imposat una condemna de nou anys. Sierra de la Flor i Rodríguez Gil hauran de complir sis anys de reclusió.

El mateix tribunal ha condemnat dues persones més a penes menors i ha absolt sis dels acusats. També han estat condemnades, com a responsables civils subsidiàries del forat de 87,99 milions d'euros provocat per l'entramat de Gescartera, "la Caixa" i Caja Madrid Bolsa. Portaveus de "la Caixa" ja han anunciat que presentaran un recurs contra la sentència i no n'han volgut comentar cap més detall al·legant que es tracta d'una qüestió legal d'una gran complexitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.