Economia

Un centenar de treballadors de Correus comencen els tres dies de vaga amb una manifestació davant la seu de Barcelona

CATALUNYA

Un centenar de treballadors de Correus s'han concentrat aquest dimecres davant la seu de Barcelona, a la plaça Antonio López, per protestar per les condicions salarials i laborals de la plantilla, en el dia d'inici de la vaga prevista fins divendres, convocada per UGT i Sindicato Libre.

Entre les reclamacions del personal, destaquen la instauració d'un salari mínim de 1.000 euros mensuals, ja que actualment hi ha empleats que cobren 800 euros, el restabliment del diàleg entre els treballadors i la presidència de Correus, que acusen de "prepotent", i l'establiment d'un nou sistema d'accés a l'ocupació que garanteixi la lliure concurrència i la igualtat d'oportunitats a tots els aspirants.

LLeida
La vaga de Correus convocada per UGT i el Sindicat Lliure ha estat seguida per un 60% dels treballadors a les comarques lleidatanes, segons ha assegurat UGT. No obstant això, l'empresa ha afirmat que la incidència ha estat mínima i que dels 760 treballadors que hi ha a la demarcació de Lleida, només vuit s'han sumat a la vaga, segons ha explicat el coordinador provincial de Correus, Josep Subirà.

A l'oficina central de Correus de la capital del Segrià, l'activitat era com la d'un dia normal, tot i que el responsable d'UGT a Correus a Lleida, Angel Ferrer, ha insistit que, segons les oficines, la vaga ha estat seguida per un 70 i un 30% dels treballadors.

Andorra la Vella
El seguiment de la vaga dels treballadors de Correus és d'un 20% a Andorra. Segons han informat des d'UGT a Lleida, aquesta xifra entra dins de la normalitat ja que al Principat no s'han pogut fer assemblees per informar als treballadors, i per aquest motiu, la participació pot haver estat més baixa. Un dels representants de la secció Correus d'UGT a Lleida ha explicat que a part de les reivindicacions generals, els treballadors d'Andorra demanen que s'actualitzi el plus de residència "que està congelat des de fa anys".

Des d'UGT denuncien les diferències salarials que hi ha a Andorra entre els funcionaris i el personal laboral que treballa a Correus, que fa que aquests últims cobrin la meitat de retribució per la mateixa feina, pel fet de regir-se per convenis diferents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.