Economia

L’economia catalana frena el seu creixement fins al 0,1% en el tercer trimestre

Segons l’indicador avançat de l’Idescat, la taxa és una dècima inferior a l’espanyola i a la registrada a la UE-27 en el mateix període

L’economia catalana va créixer un 0,1% en el tercer trimestre del 2022, segons l’indicador avançat publicat aquest divendres per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). La taxa és una dècima inferior a la registrada al conjunt de l’Estat i a la UE-27 en el mateix període, del 0,2%, respectivament. Així mateix, l’indicador constata un alentiment de l’economia, ja que es va situar 1,3 punts per sota del registrat en el segon trimestre (1,4%). Pel que fa a la variació interanual, el PIB català en el tercer trimestre va créixer un 4%, per sota del 4,9% del segon trimestre. L’Idescat ho atribueix a la desacceleració del sector serveis, que va registrar una variació del 6%, més d’un punt inferior al trimestre anterior (7,1%).

Dins dels serveis, l’Idescat destaca que l’hoteleria, la restauració i el transport aeri van mostrar millores per la recuperació de la mobilitat turística. També van créixer les activitats vinculades al comerç a l’engròs i al transport, els serveis jurídics, informàtics, de seguretat i publicitat.

Pel que fa a la indústria, va mostrar una tendència a la baixa, amb una taxa interanual de creixement del -2,4%. En aquest cas el descens el va impulsar el sector metal·lúrgic, un dels més perjudicats per la pujada dels preus de l’energia. En canvi, va augmentar la producció de productes farmacèutics, productes de cautxú, matèries plàstiques i maquinària. Destaca també la fabricació de vehicles, que tot i que continua afectada per la manca de semiconductors, va mostrar signes de millora respecte del trimestre anterior.

En la construcció, la taxa de variació anual es va situar en el 2,7%, igual que en el segon trimestre d’aquest any.

L’agricultura, per la seva banda, va continuar caient, amb un descens interanual del -15% en el tercer trimestre, més de cinc punts per sobre del trimestre anterior (-9,9%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Creixen les iniciatives per fer escalar l’economia als Pallars

Barcelona
Daniel Altimiras
President del centre tecnològic Eurecat

“La pime té encara molt recorregut a fer en R+D+I”

Barcelona

Arquia tindrà aviat la seva versió en banca digital

Barcelona
Agricultura

Arrenca la collita d’ametlla a Lleida amb bona previsió als camps de regadiu

Sarroca de Lleida
agricultura

La sequera farà caure la collita de raïm a la meitat

barcelona
estats Units

Powell confirma que ha arribat el moment de retallar els tipus als EUA

barcelona
economia

Xifres de rècord als hotels catalans tot i el lleu descens de turistes

barcelona
QUERALBS

Aprovat inicialment l’acord per la concessió de la Vall de Núria

QUERALBS
Laboral

Els treballadors de la planta de compostatge Secomsa, de Botarell, ajornen la vaga

Botarell