Economia

L'euro marca un nou rècord

Divises

L'euro segueix imparable. De bon matí ja ha marcat un nou rècord, en canviar-se a 1,5429 dòlars a les 7.54 hores, impulsat per les expectatives de noves rebaixes en els tipus d'interès dels Estats Units (EUA) amb l'objectiu d'estimular l'activitat de la primera economia del món. Això vol dir que per comprar un dòlar calen 65 cèntims d'euro.
Aquest és el segon dia consecutiu que la moneda europea registra un nou rècord, atès que ahir es va arribar a canviar a 1,5372 dòlars, el valor més alt des de la seva entrada en circulació.

La fortalesa de la moneda única europea, però, no sembla preocupar tant el Banc Central Europeu (BCE) com "el perill de la inflació", malgrat que el seu president, Jean-Claude Trichet, ja hagi mostrat la seva incomoditat davant la depreciació que està patint el bitllet verd.

A més, els Estats Units donen a conèixer a les 14.30 hores xifres de creació de llocs de treball no agrari del febrer, així com la seva taxa de desocupació del mateix mes.

Segons el consens del mercat, els EUA haurien creat 25.000 nous llocs de treball davant del descens de 17.000 llocs de treball registrat al gener. La taxa de desocupació pujaria al 5% des del 4,9% anterior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.