Economia

Vendre una casa a Barcelona costa deu mesos més ara que el 2007

El temps de venda d'habitatges a Barcelona i a l'àrea metropolitana ha augmentat deu mesos respecte al 2007, segons un informe presentat per la consultora immobiliària Aguirre Newman.

L'estudi, que analitza les tendències del mercat entre octubre de 2007 i juny de 2008, s'ha realitzat sobre un total de 337 promocions d'habitatge plurifamiliar mitjançant el mètode de simulació de compra.

Segons el director d'anàlisi i investigació de mercats d'Aguirre Newman, Javier García Mateo, el 60% dels habitatges que s'han deixat de comercialitzar han passat al mercat de lloguer o al lloguer amb opció de compra final, tendència que "s'incrementarà els anys vinents".

El preu del metre quadrat per als habitatges de nova construcció ha descendit un 1,5% en el període analitzat a Barcelona ciutat, mentre que als municipis de la corona metropolitana el descens ha sigut d'un 11%.

Sarrià-Sant Gervasi segueix sent el districte més car amb el metre quadrat valorat en 10.336 euros i Nou Barris relleva Horta-Guinardó com el districte més barat, amb el metre quadrat valorat en 4.636 euros.

A l'àrea metropolitana, el Prat de Llobregat ha registrat el major descens de preus, amb un 38,9%, mentre que Sant Cugat del Vallès, Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat han sigut els municipis on menys ha baixat el preu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.