Economia

El 78% de les pimes no contracta més grans de 55 anys

La Fundació Pimec demana mesures per promoure l’ocupació d’aquest col·lectiu amb contractes bonificats

L’edatisme és la tercera causa de discriminació arreu del món després del racisme i el masclisme

El 78% de les pimes no han incorporat cap treballador major de 55 anys en els últims dos anys, segons una enquesta duta a terme per la Fundació Pimec, que ha demanat que s’impulsin mesures per promoure la seva contractació.

L’entitat ha obtingut 354 respostes de microempreses i pimes de diferents sectors d’activitat que apunten al fet que el 18,64% de les mateixes solament ha contractat treballadors sènior per a perfils directius i professionals que són difícils de trobar.

A més, gairebé la meitat de les empreses no s’han plantejat la necessitat d’implementar polítiques per a la contractació de talent sènior i més de la meitat no han proposat polítiques per afavorir la seva continuïtat.

L’edatisme, que implica practicar l’exclusió dins l’àmbit laboral per motius d’edat, és la tercera causa de discriminació al món, després del racisme i el masclisme, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El president de la Fundació Pimec, Josep González, ha destacat el fet que “cada vegada vivim més anys, alhora que apartem del mercat de treball gent gran de 45 anys”.

Per solucionar aquesta situació, la Fundació Pimec ha proposat la creació d’un contracte especial per a majors de 45 anys amb bonificacions en les quotes de la Seguretat Social i una major eficiència dels serveis públics d’ocupació respecte a l’atur sènior.

A més, creu necessari disposar de plans de formació amb compromisos d’ocupació, acabar amb la vulneració de drets fonamentals de les plataformes digitals d’ocupació o elaborar el llibre blanc del talent sènior.

Des de la Fundació s’ha incidit que és “urgent” implementar mesures per potenciar l’ocupació sènior i s’ha emplaçat el Ministeri de Treball al fet que n’acceleri la tramitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.