Economia

El PIB català pujarà mig punt amb el finançament

Estudi

El PIB català serà entre 0,4 i 0,6 dècimes més alt entre els anys 2007 i 2013 gràcies al nou finançament, concretament a la inversió en infraestructures prevista en la disposició addicional tercera de l'Estatut. Així ho ha concretat el president de la Generalitat, José Montilla, durant la presentació de l'estudi Economia catalana, reptes de futur, editat conjuntament pel BBVA i el departament d'Economia.
D'aquesta manera, segons el president, el Principat "podrà continuar sent motor econòmic de l'Estat espanyol i també seguirà estant en disposició d'exercir la solidaritat territorial". L'acord amb Madrid, a parer de Montilla, "supera les expectatives més optimistes " i és un "esforç de reparació del dèficit anterior i no pas un privilegi".

Durant l'acte, en el qual també van participar el conseller d'Economia, Antoni Castells, i el president del BBVA, Francisco González, els investigadors van coincidir a assenyalar les mancances en la formació com un dels principals problemes de la competitivitat i la productivitat catalanes, especialment en el nivell mitjà. Altres qüestions pendents de millorar o de potenciar de cara al futur són la inversió en R+D+I, la integració dels immigrants i la internacionalització de les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.