Economia

Eroski vol estendre el seu model cooperatiu a Caprabo

Distribució

La cooperativa basca Eroski vol estendre el seu model cooperatiu a Caprabo, l'empresa catalana que va adquirir l'any passat. Això suposaria un important canvi per a l'activitat de la distribució a Catalunya, on Caprabo es manté com a primer grup, i sobretot pels 10.000 treballadors de l'empresa catalana.
"En el moment en què es donin les condicions socioeconòmiques adequades convidarem als treballadors de Caprabo a incorporar-se a la cooperativa", ha dit Constan Dacosta, president d'Eroski, en una trobada amb la premsa a Barcelona. Eroski s'ha marcat un termini de tres anys per impulsar el model cooperatiu a Caprabo. "És un model que a nosaltres ens ha funcionat molt bé perquè els treballadors es converteixen en propietaris i veuen com els beneficis arriben a les seves butxaques", ha explicat Javier Amezaga, conseller delegat de Caprabo.

Per altra banda, Eroski ha anunciat que 170 supermercats Caprabo passaran a anomenar-se Eroski al llarg d'aquest any. La mesura afectarà tots els establiments Caprabo que no estiguin localitzats a Catalunya i al centre de Madrid, que d'aquesta manera es convertiran en els únics mercats que mantindran l'ensenya de l'empresa catalana. "La marca Caprabo és molt prestigiosa en el mercat català i això no ho volem perdre", ha afirmat Dacosta. Caprabo obrirà aquest any set supermercats i tancarà l'exercici amb 330 botigues.

L'empresa catalana, que aporta un 25% del negoci d'Eroski, va registrar l'exercici passat unes vendes de 2.188 milions d'euros, pràcticament la mateixa xifra que l'any passat. Participada en un 75% per Eroski, la resta d'accionistes de Caprabo són la família Botet (16%) i La Caixa (9%).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA
Tribuna

Inquebrantables: la lluita per la permanència en un món fugisser

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI

Finances amb consciència

Barcelona
Laia Arcones
Fundadora Instituto Más Mujeres nominada Top 100 Mujeres Líderes i designada LinkedIn Top Voice 2024

“A les dones se’ns penalitzen més les errades a la feina”

Barcelona

L’aposta solidària de Lleal Tulsà

Girona