Donen un premi Innovacc a Caula Aliments
Eduard Caula, director comercial de Caula Aliments SL, empresa amb seu a Sant Gregori, ha guanyat en la categoria de promoció de la cultura de la carn en la sisena edició del premi del clúster català de la carn i proteïna alternativa (Innovacc), celebrada el mes de desembre. El premi valora la repercussió social del projecte i la creació de noves formes de consum, així com la contribució a la internacionalització del sector, entre d’altres.
En un mercat cada cop més globalitzat i madur, amb un excés d’oferta tant en el mercat nacional com internacional, cada cop és més difícil defensar una veta de mercat, explica l’empresa, que l’any 2003, després d’analitzar els diferents països i mercats en creixement, va identificar que als mercats majoritàriament islàmics, tot i ser uns grans consumidors de carn i d’elaborats carnis, l’oferta d’elaborats curats era gairebé inexistent, ja que la immensa majoria es basava en productes cuits. De bracet d’experts en el món halal, entitats certificadores i especialistes en producció halal, l’empresa va formar un equip que progressivament va anar desenvolupant aquesta nova gamma d’embotits curats. Ara Caula Aliments exporta els embotits curats halal tant a països europeus com a la resta del món, especialment a països d’Àfrica i del golf Pèrsic, entre d’altres.