Economia

El govern espanyol presentarà al juliol un pla de reestructuració d'AENA

Economia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que durant el mes de juliol es presentarà un pla de reestructuració de l'activitat d'Aena que separarà la gestió aeroportuària, conservant l'àmplia majoria del sector públic estatal, però donant entrada al sector privat i incorporant les comunitats autònomes a la seva gestió. Dins el pla d'impuls al transport abans d'agost es presentarà un projecte de llei per separar l'àrea de mercaderies de Renfe Operadora, creant una societat independent i es liberalitzarà la prestació de serveis auxiliars.
El president del govern espanyol ha presentat l'Informe Econòmic de Presidència. Un dels paquets de mesures anunciats afectarà al sector del transport. El govern espanyol considera que dins un marc de pujades del preu dels carburants, que ha encarit les despeses del sector, s'han de prendre mesures.

L'executiu creu que és necessari aplicar mesures ''a mig i llarg termini'' per impulsar un ''sector del transport modern i eficaç''. El pla de reforma afectarà a AENA, Renfe i a ports.

Durant el mes de juliol es presentarà un pla de reestructuració de l'activitat d'Aena que separarà la gestió aeroportuària, conservant l'amplia majoria del sector públic estatal, però donant entrada al sector privat i incorporant a les comunitats autònomes a la seva gestió. Segons el govern espanyol aquesta mesura servirà per ''millorar l'eficiència de gestió dels aeroports''.

Canvis a Renfe
Pel que fa a Renfe, se separarà jurídicament l'àrea de mercaderies de Renfe Operadora, creant una societat independent, que segons l'executiu, servirà per una gestió ''més focalitzada i transparent''. També es desenvoluparà reglamentàriament la liberalització dels serveis auxiliars de transport ferroviari, per que aquesta liberalització es faci efectiva i per adaptar millor aquests serveis a les necessitats dels operadors de mercaderies.

Per últim, abans de finalitzar l'any es presentarà un avantprojecte de llei de ports per introduir major competència entre els ports i la provisió de serveis dins d'ells mateixos. Això vol dir un nou sistema de taxes més transparent que reflecteixi les diferències de costos entre els diferents ports. Segons la reforma, es tracta de millorar la competitivitat dels serveis que donen dins els ports.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.