Economia

La feina dels transportistes cau fins a un 40% per la crisi

La frenada de la construcció arrossega sobretot les empreses de mudances i les de transport d’electrodomèstics i mobles

Fa temps que els transportistes han de fer mans i mànigues per quadrar números per culpa de l’encariment dels carburants però la situació s’ha agreujat amb la frenada econòmica, ja que en alguns casos els ha suposat un descens de feina de fins al 40%. És la dada que proporciona la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM), tot i que la patronal adverteix que “el món del transport és molt ampli, abraça moltes activitats i no totes estan tenint els mateixos problemes”. De tota manera, totes registren caigudes per culpa de la crisi econòmica i, sobretot, a causa del brusc esclat de la bombolla immobiliària.

Segons el portaveu de la confederació, Dulsé Díaz, els serveis de paqueteria són els que es mantenen més estables (l’activitat només ha baixat un 10% des de gener) però la crisi es comença a deixar veure amb força en les activitats de transport de vehicles, electrodomèstics i mobles i també en les mudances.

Flotes parades
El transport de mercaderies és una indústria auxiliar i, per tant, pateix de forma directa els problemes que tenen els sectors als quals presta servei. L’altra gran patronal del sector és la Federació Espanyola del Transport per Carretera, Fenadismer. El seu president, Julio Villaescusa, prefereix no donar xifres perquè “tant pot ser que ens passem com que ens quedem curts”. Corrobora, però, que “el volum d’activitat ha baixat considerablement a causa de la crisi sobretot de la construcció”. Així, constata que són les companyies especialitzades en mudances i totes les que donaven servei a la indústria del totxo les que estan notant més el canvi d’escenari.

Tant la CETM com Fenadismer alerten que ja hi ha hagut tancaments d’empreses i que en veurem més. La Federació Nacional del Transport per Carretera cita un últim desencadenant, i és que les empreses aprofiten la crisi per abaixar les tarifes que paguen als transportistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona
economia

Nou rècord d’ocupació amb l’atur més baix dels últims 16 anys

barcelona
ECONOMIA

Fira pionera d’inserció per a persones més grans de 45 anys a Tortosa

Tortosa

Anglès Textil, una de les beneficiàries del PERTE de descarbonització

anglès
estat francès

Els mercats cotitzen a l’alça el resultat de les legislatives franceses

barcelona
economia

El lloguer s’enfila un 9,7% el primer trimestre de l’any i fixa un nou rècord

Barcelona
SOCIETAT

La UdL i la UAB impulsen la ramaderia de precisió

Lleida
economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

barcelona

El Consorci Forestal català dona suport al pla de reactivació

sant feliu de buixalleu