Economia

El grup Continental Rubí lluita amb imaginació contra l’absentisme laboral

Ocupació

L’absentisme laboral és una de les gran xacres del sector de l’automoció. El grup Continental Rubí, fabricant de quadres d’instruments i de circuits electrònics –bàsicament comptaquilòmetres i també navegadors– està convençut que les solucions imaginatives són la millor eina per lluitar-hi. La fórmula ha tingut èxit i ja ha aconseguit passar del 12 al 5 per cent d’absentisme. Aquest any esperen mantenir a ratlla la temuda taxa situant-la en el 4 per cent.
Xavier Pujol és, des de fa dos anys, el director de fàbrica i gerent de producció de Continental Rubí. Com explica Pujol, les baixes que estan relacionades amb malalties i maternitat no es poden evitar, però sí les que es donen per una falta de motivació i d’implicació en la feina. És per això que, quan va aterrar a la companyia, Pujol va prioritzar la innovació de productes i processos, però també la millora de l’entorn productiu. Això s’ha traduït en tota mena d’activitats per engrescar la gent i fer-la sentir una peça clau de la companyia.

Pujol posa com a exemple les competicions que s’impulsen periòdicament. Els treballadors, en equips, han d’aconseguir una sèrie de resultats. Qui trobi la manera més ràpida i/o eficaç per aconseguir-los guanya un diploma i un sopar. L’empresa també en surt vencedora, ja que té la gent motivada i dels concursos en surten idees que després pot aplicar.

Continental Rubí també s’alimenta de la saviesa de qui més coneix la casa, els seus treballadors, i per això anima la plantilla a fer propostes per millorar el dia a dia de la fàbrica. Ja han rebut més de 7.800 suggeriments.

Situació “correcta”
Al mes de novembre, Siemens va vendre la seva divisió de components d’automoció VDO al grup també alemany Continental AG. Des de llavors, la planta de Rubí disposa de més sinergies –el 90 per cent de l’activitat de Continental és en el sector d’automoció–, però també més competència interna.

El director de fàbrica n’és conscient i és per això que s’ha esmerçat a millorar la qualitat, reduir costos i augmentar la productivitat, però encara són molts els reptes que hi ha sobre la taula. “La situació ara és correcta, no bona”, avisa.

Malgrat que els temps són delicats per al sector, Pujol assegura que el de Continental Rubí és un pla “de creixement”. El grup, que fabrica a l’any 1,7 milions de quadres d’instruments, va facturar l’any passat 128 milions d’euros i vol créixer anualment a un ritme del 10 per cent. El gerent de producció confia especialment en les darreres comandes, de grups com PSA, Fiat i Seat, marca a la qual fabrica els quadres de la nova generació del model Ibiza.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
HABITATGE

Més de mil euros de lloguer per un pis a dotze pobles del Maresme

Mataró
ECONOMIA

Els esports nàutics atrauen més turisme estranger a Barcelona

Barcelona

ITC guanya potència amb l’entrada en el grup Verder

Santa Perpetua de Mogoda
Carmen Sánchez
Directora del Consorci de teràpies digitals DTx

“«Start-ups» de noves teràpies digitals han hagut de marxar”

Barcelona

Sense ensurts en l’estratègia a borsa d’aquí a final d’any

Barcelona
ECONOMIA

Les exportacions creixen un 6,1% al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre però el balanç segueix negatiu

Tarragona

Les exportacions gironines s’alenteixen al maig

GIRONA
economia

Les exportacions creixen un 2,2% i superen els 9.200 milions al maig

barcelona
TURISME

Els creuers amb Barcelona com a base baten rècords i ja són un 83% dels que arriben

Barcelona