Economia

Els consumidors espanyols paguen un 20% més per la banda ampla que la resta d'Europa

Telecomunicacions

La comissària europea de la Competència, Neelie Kroes, ha dit avui que els consumidors espanyols paguen un 20% més per la banda ampla que la resta d'Europa i que aquesta situació és "preocupant" perquè no respecta la competència.
Kroes, que ha participat avui en unes jornades sobre polítiques de competència de la UE organitzades per l'escola de negocis IESE, responia així a una pregunta sobre la decisió de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) de recórrer la multa imposada per la Comissió Europea (CE) a Telefónica per abús de posició de domini al mercat de la banda ampla i que puja a 151,87 milions.

La comissària s'ha mostrat a favor d'acudir als tribunals quan no s'està d'acord amb una decisió.

No obstant això, Kroes considera que el consumidor espanyol paga un 20% més de mitjana que qualsevol consumidor europeu i que la banda ampla és un camp important al qual caldria deixar que tots hi tinguin accés.

Kroes ha assenyalat que la CE està intentant que els consumidors que paguen més en un mercat en el qual hi ha abús de posició de domini puguin recuperar el que han pagat de més.

Com a responsable d'un mercat de 500 milions de consumidors, Kroes ha destacat la importància de la política de la competència i ha dit que la Comissió no accepta la situació que es viu en alguns països com Espanya, on els consumidors paguen molt més que en altres estats membres per l'energia o les telecomunicacions.

No al proteccionisme
En aquest sentit, ha assenyalat que no haurien d'existir sistemes de protecció nacional i que els preus dels serveis han de ser justos per la competència i no per proteccionisme.

Kroes ha destacat que la política de la competència treballa a favor del consumidor i que lluita contra els càrtels, grups d'empreses que pacten preus, a qui la Comissió ha posat multes per valor de 2.500 milions.

A més, ha explicat que la Comissió ultima un nou sistema ràpid de solució de problemes amb càrtels basat en què les companyies admetin la seva participació en el mateix i estiguin d'acord en el procediment ràpid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.