Economia

Merck reduirà la plantilla de Mollet en 100 persones

Farmacèutic

El grup químic i farmacèutic alemany Merck segueix reduint el seu pes a Catalunya. Ahir va anunciar que ha dissenyat un pla de viabilitat per a la fàbrica de Mollet del Vallés que implicarà l'acomiadament de 100 treballadors.

La multinacional argumenta l'ajust de plantilla, que afectarà el 17% de la plantilla de 600 empleats, per la necessitat d'elevar els nivells de productivitat perquè segueixi sent competitiva a escala europea.
La mesura, que es vol dur a terme l'any vinent, se suma al tancament del Laboratori de Bioinvestigació (LBI) que Merck té a Barcelona, dedicat a la investigació oncològica i en què treballen 34 persones, i a la rescissió de contracte a 6 treballadors de Mollet a mitjans del novembre passat.

Merck ha adduït en tots els casos que les decisions són fruit del procés de fusió amb la també químico-farmacèutica Serono. Aquesta operació va comportar, inicialment, el trasllat de la seu central i alguns departaments del grup de Mollet a Madrid, i la venda a la nord-americana Mylan de la planta que a Mollet es dedicava a la producció de genèrics.

Arran del procés de fusió, el nou grup està construint a la seva seu central, situada a Darmstadt (Alemanya), una gran planta biofarmacèutica que es dedicarà a l'elaboració d'ingredients actius biològics d'última generació per al tractament del càncer. També a Darmstadt, i en part a Boston (EUA), és on es faran els treballs de recerca que es desenvolupaven a l'LBI a Barcelona.

La retallada de plantilla afectarà el personal de producció i els departaments relacionats amb la fabricació -logística, control de qualitat, enginyeria i compres- i se sumarà a un redisseny de processos i a la introducció de mesures per millorar la competitivitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.