Economia

Els consumidors francesos també pateixen un fort encariment de la fruita i la verdura

L’IPC escala fins al 6,3% just després que l’executiu hagi decidit posar un topall de preus als aliments bàsics

L’alça del preu dels aliments és un problema generalitzat a Europa. Un dia després que se sabés que a Catalunya el menjar s’havia disparat gairebé un 15% al febrer, s’acaba de publicar la dada d’inflació de França, que també és demolidora: l’IPC ha pujat tres dècimes respecte el mes anterior segons l’Institut Nacional d’Estadística, fins el 6,3%, i el principal culpable és l’augment del preu dels aliments, del 15% interanual i del 13% comparat amb gener, el que significa que l’alça segueix accentuant-se.

Com indica l’agència Efe, l’escalada és especialment pronunciada en el cas de productes bàsics i tan necessaris per a una dieta saludable com les verdures fresques, que s’han encarit al febrer un 23%, i la fruita (10%). També pugen amb força el pa i els cereals (14%), la carn i la llet i els formatges. Per intentar frenar aquestes xifres, França ha decidit aquest mes, després d’arribar a un acord amb els supermercats, fixar un topall als aliments bàsics. A casa nostra el sector s’hi oposa, com va expressar públicament ahir el president de Mercadona, Juan Roig, que va dir que seria abaixar-los “artificialment” i que aquest no era el camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El mercat d’Olot convertirà les minves de les parades en salses i brous

OLOT
Economia

Crida a la vaga dijous a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona
ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona