Economia

Indústria proposa apujar la llum un 3,3%

El secretari general d’Energia, Ignasi Nieto, ha afirmat que, si les tarifes elèctriques s’apugen l’1 de gener vinent entorn de l’increment de la inflació, no es tornaran a revisar a l’alça en tot l’any 2008. Segons l’ordre ministerial remesa a la CNE, l’increment estipulat seria d’un 3,3%. Nieto, que ha afegit que la pujada s’aplicarà a consumidors domèstics i empreses, ha deixat clar que no s’aplicarà cap revisió trimestral. El secretari d’Estat ha fet aquestes manifestacions en la presentació d’un informe d’Everis sobre Eficiència energètica a la península Ibèrica.

De fet, aquest any, la política ha estat la mateixa, ja que les tarifes domèstiques s’han mantingut sense canvis en les últimes dues revisions (1 de juliol i 1 d’octubre) i l’últim increment, d’un 2,8%, es remunta a la revisió del gener del 2007.
 
El president de la patronal elèctrica, Unesa, Pedro Rivero, que ha participat en el mateix acte, ha reiterat que les elèctriques rebutgen que la tarifa s’allunyi del preu del mercat i que l’objectiu ha de ser que el preu de l’energia reflecteixi els costos reals.

Rivero ha recordat que, amb l’escenari actual, les tarifes s’haurien d’incrementar prop d’un 28% per cobrir els costos reals i acabar amb el dèficit tarifari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.