Economia

El Grup La Caixa augmenta un 20,3% el benefici net el primer semestre del 2008

Economia

El Grup La Caixa ha augmentat el primer semestre del 2008 un 20,3% el benefici net, fins a 1.195 milions d'euros.

El benefici és de 1.060 milions, un 8,4% més. La corporació destaca la ''gran qualitat'' dels resultats, amb creixements superiors al 10% en tots els marges del compte.

Augmenta també la ''fortalesa financera'', amb ''molt bons nivells de solvència'' i de liquiditat (29.675 milions d'euros).

També destaquen la intensa activitat comercial que presenta un creixement semestral de 25.257 milions d'euros del volum de negoci, que arriba a un total de 410.896 milions.

El benefici total del 2008 no incorpora resultats extraordinaris en haver destinat íntegrament a provisions els 225 milions d'euros d'ingressos extraordinaris generats, i disminueix un 13,7% respecte al benefici total del 2007, que incorporava 250 milions d'ingressos extraordinaris.

L'entitat considera que gràcies a ''una adequada gestió dels preus i a la gran capacitat comercial de la xarxa'', el marge d'intermediació, sense incloure-hi els dividends, ha augmentat un 14,7%, i el marge ordinari, un 13,0%. L''estricte'' control de la despesa permet augmentar el marge d'explotació un 12,3%, amb la qual cosa es millora la ràtio d'eficiència fins al 42,5%.

La Caixa presenta bones ràtios de morositat (1,26%) i de cobertura (139%), i té dotada per l'import màxim la provisió genèrica requerida per Banc d'Espanya, tot i l'entorn ''complicat'', amb menor creixement del crèdit i augment de la morositat, i ''gràcies a la gran qualitat de la cartera creditícia i l'exigent gestió del risc i de les provisions'', segons la mateixa entitat.

El grup destaca que a causa de la ''fortalesa'' de La Caixa, amb 27.648 empleats, 5.581 oficines, 8.162 caixers i lideratge en banca en línia, s'ha arribat als 10,6 milions de clients, 10,1 milions de targetes, 167.227 TPVs (terminals punts de venda) i un volum total de negoci bancari de 410.896 milions d'euros amb augments de l'11,7%, tant en crèdits com en recursos. El valor de mercat de la cartera cotitzada de Criteria CaixaCorp puja a 20.329 milions d'euros, amb 7.969 milions de plusvàlues latents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El Barcelona Deep Tech Summit preveu doblar el nombre d’assistents

Barcelona

Destinaran 23.000 euros per ajudar a joves estudiants i esportistes

figueres
economia

Campanya per atraure turisme nòrdic fora de temporada

tossa de mar
economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona