Economia

Detingudes 7 persones a BCN i Madrid per defraudar 8 milions euros a la Seguretat Social

Frau

La Policia ha detingut set persones en dues operacions a Madrid i Barcelona per un presumpte frau a la Seguretat Social per valor de 7,8 milions d'euros, per mitjà de diverses empreses instrumentals.

Els detinguts a Madrid havien constituït diverses empreses "fantasma" per transvasar els seus treballadors d'unes a altres i evitar així pagar les quotes de la Seguretat Social i dificultar el cobrament del deute contret amb l'Estat, que ascendia a dos milions d'euros.
Segons que informa la Policia, diversos treballadors que van prestar serveis en aquestes empreses constructores han reconegut als investigadors que ignoraven la ubicació de les seves oficines, ja que els contractaven i pagaven a peu d'obra.

Els arrestats són el presumpte cap de l'empresa i la seva parella, i una tercera persona que actuava com a administrador únic de les dues empreses, encara que la majoria dels treballadors no el consideren com a tal, sinó més aviat com un encarregat o fins i tot un mer treballador de les mateixes.

Tot i el canvi de nom de les empreses, en realitat es tractava sempre de la mateixa companyia i continuaven fent la mateixa activitat, amb els mateixos treballadors i amb el mateix cap.

En l'operació desenvolupada a Barcelona, el mètode per eludir el pagament de les quotes era semblant, amb dues empreses diferents però que formaven una única unitat empresarial.

Una de les companyies era l'encarregada d'eludir les seves obligacions econòmiques a tercers, en especial amb la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Els responsables d'aquestes empreses, ara detinguts, utilitzaven a un testaferro, que percebia uns 600 euros mensuals, per signar els documents de les companyies investigades.

Aquest entramat d'empreses ha aconseguit defraudar gairebé 6 milions d'euros.

Els detinguts a Madrid són José B.G, de 67 anys, José Luis M.M, de 35, i Ana María M.S.J., de 43.

Mentre que en l'operació de Barcelona han estat arrestats Feliciano S.V, de 64 anys; José P.B, de 71; Cecilia S.R., de 42, i María Victoria S.V, de 34.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.