Economia

Barcelona és cada cop més cara i té els salaris més baixos

Estudi

Barcelona és cada cop més cara. La ciutat continua escalant posicions en la classificació de les ciutats del món on costa més viure-hi, d'acord amb l'estudi anual que elabora l'Observatori Barcelona: l'any passat va pujar del lloc 56 al 31 d'aquest rànquing.
Aquest informe és una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç, amb l'objectiu de comparar dades que serveixin de base als agents econòmics interessats a fer negocis a Barcelona. Després de comparar preus de 200 productes i serveis en 143 ciutats, la capital s'allunya de les ciutats més assequibles.

A més, els salaris nets a Barcelona estan entre els més baixos d'Europa. Segons l'estudi anual de la Unió de Bancs Suïssos, l'any 2006 el nivell salarial a Barcelona estava en la franja mitjana de les ciutats de la mostra. Els sous eren un 57% inferiors als de Dublín, un 44% dels de Londres i un 28% de Frankfurt. Els salaris bruts a Barcelona eren la meitat dels de ciutats com Zuric, Oslo o Copenhaguen.

Al davant de Madrid
Sorprenentment, tot i que la ciutat s'encareix i els salaris són dels més baixos, l'Observatori situa Barcelona en el primer lloc en qualitat de vida per als treballadors. La segueixen Ginebra i Madrid. Barcelona es manté també com la quarta millor ciutat d'Europa per fer-hi negocis, segons les dades de Cushman & Wakefield. D'acord amb aquesta anàlisi, en aquest criteri només la superen Londres, París i Frankfurt.

Com a dada il·lustrativa, el preu d'un sopar en un bon restaurant de la capital de Catalunya pràcticament s'ha duplicat en els darrers tres anys. Pel que fa al cost d'una nit en un hotel de cinc estrelles, Barcelona s'ha encarit 2,5 vegades més que la mitjana.

Pel que fa al nivell de l'activitat emprenedora, Catalunya és el quart territori d'Europa en recepció d'inversió estrangera. La població ocupada en àrees de coneixement ha pujat un 15% en dos anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.