Economia

Zapatero hauria d'emular Sarkozy en el seu programa de reformes econòmiques, segons el 'Financial Times'

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, hauria de prendre nota de les reformes estructurals que està realitzant sobre l'economia el president francès, Nicolas Sarkozy, segons subratlla avui un editorial del diari econòmic Financial Times.

"Al contrari que França, l'Estat espanyol no ha emprès les reformes estructurals necessàries per obtenir prosperitat a la llarga", subratlla l'editorial, que es mostra molt crític amb Zapatero, al qual recomana "reflexionar" sobre l'assumpte si resultés reelegit a les eleccions generals del pròxim 9 de març.

L'article assenyala que Zapatero "presumeix" que el seu país és més ric que Itàlia i declara que el seu pròxim objectiu és sobrepassar França, un triomfalisme patriòtic que, en plena precampanya electoral, és" comprensible", però el diari recomana al president del govern que sigui més prudent, ja que considera que el país "patirà les conseqüències d'una despesa impulsada pel crèdit i el boom immobiliari".

Els problemes de l'economia espanyola es produiran com a conseqüència de la crisi del sector del crèdit, ja que amb un dèficit del compte corrent pels núvols i en una situació d'elevat endeutament de les famílies, seria poc probable que el país evités una "seriosa correcció".

Financial Times recorda que la inflació va arribar al desembre al pic més elevat en una dècada, que els preus dels immobles estan baixant mentre que la desocupació creix, fet que es tradueix en un "potent còctel de riscos econòmics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.