Patronal i sindicats pacten una millora salarial pel conveni col·lectiu d’acció social
Acorden un increment del 13% de mitjana fins l’any 2024
Patronal i sindicats han acordat una millora salarial pel conveni col·lectiu d’acció social de més del 13% de mitjana fins l’any 2024. Així ho han anunciat La Confederació, patronal empresarial del Terecr Sector Social de Catalunya, i els sindicats CC.OO i UGT, en un comunicat. L’acord es va ratificar aquest dijous i inclou l’actualització de les taules salarials 2022, 2023 i 2024, una nova classificació professional i una previsió d’evolució de la massa salarial del conveni pels anys 2025 i 2026.
L’acord arriba, segons recorda La Confederació, després d’anys de congelació salarial provocades per la manca de millores en el finançament estructural de les administracions en els serveis públics, i permetrà fer un pas endavant cap a l’equiparació salarial amb la funció pública. Suposa un increment mitjà superior al 13% fins l’any 2024, amb pujades mitjanes de més del 15% en el cicle general (serveis d’atenció diürna) i de més del 8% en el cicle continuat (serveis residencials que funcionen 24 hores, 365 dies l’any).
El conveni col·lectiu d’acció social és el que regula, segons explica la patronal, el marc de relacions laborals de serveis tan diversos com els Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE), els serveis especialitzats d’atenció diürna adreçats a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat, els serveis d’atenció a dones i els seus fills que pateixen violència masclista, els serveis d’inserció laboral i millora de l’ocupabilitat de col·lectius en risc d’exclusió, els serveis de mediació i resolució de conflictes comunitaris, interculturals i/o familiars, els serveis d’atenció a persones sense llar, els serveis d’execució penal, els serveis dirigits a persones refugiades, o els serveis de prevenció de drogodependències i VIH, entre d’altres.
Reclamar a les administracions que l’incorporin als pressupostos
Les parts han valorat positivament l’acord parcial, que impactarà sobre més de 20.000 professionals del sector. A més, recorden a les administracions públiques, tant autonòmica i com locals, l’obligació d’incorporar aquest acord en els pressupostos públics.