Economia

El fons portuguès Longstock Financial comprarà Spanair

Longstock Financial comprarà a SAS, per una quantitat encara no determinada, l'aerolínia espanyola Spanair, ha revelat en l'edició d'avui de Diario Económico el president d'aquest fons d'inversió portuguès, Vítor Pinto da Costa.

"La compra es concretarà durant aquesta setmana. Estem en negociacions exclusives amb Spanair i en aquesta fase s'estan ultimant els detalls", ha aclarit el directiu portuguès, el fons del qual és propietari de l'aerolínia Air Luxor, que el 2006 va perdre la seva llicència de transport per greus problemes financers.

Pinto da Costa ha avançat que "el finançament el durà a terme Longstock" i que el coneixement del negoci, know-how, l'aportarà la companyia espanyola Gadair.

El diari detalla que Longstock Financial i Gadair van oferir el febrer passat 450 milions d'euros a SAS per Spanair, encara que Pinto da Costa no ha aclarit en aquesta ocasió a quant puja la nova proposta. "La nostra oferta és superior", ha afirmat l'executiu en relació a la que va posar sobre la taula Iberia, que compta amb el suport de la classe política catalana, després de garantir que l'aeroport barceloní del Prat serà la principal base d'operacions de Spanair. "Ens quedem amb la terminal Sud de l'aeroport per a vols de la Star Alliance, que es construeix ara i farem del Prat la base de Spanair", ha assegurat Pinto da Costa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.