Economia

Els ramaders demanen un augment del preu de la carn

Ramaderia

Els preus de la carn en escor­xa­dor hau­ran de pujar entre un 15% i un 18% per evi­tar que un 20% dels rama­ders cata­lans tan­quin, ja que actu­al­ment la majo­ria d'ells està cobrant la carn "per sota cost", ja que no han pogut tras­lla­dar l'aug­ment de preu dels pin­sos al pro­ducte final, ha expli­cat  el mem­bre de la junta de la Llotja de Cere­als de Bar­ce­lona, Josep Maria Bon­hora.

Tot i això, ha asse­gu­rat que els preus del cereal "ja estan bai­xant", amb des­cen­sos del 15% i el 20% al març i pre­vi­si­ons que bai­xin un 10% addi­ci­o­nal aquest any, tot i que ha aler­tat que, si no pugen els preus de la carn, mol­tes explo­ta­ci­ons tan­ca­ran, "com ha pas­sat amb el sec­tor lle­ter", ha dit, i ha con­si­de­rat "molt perillós" que es pro­du­eixi aquest aban­do­na­ment.

Ha afir­mat que la indústria "no bata­lla prou" els preus amb les grans superfícies, i ha asse­gu­rat que si en algun cas els preus finals de la carn han pujat, el pro­duc­tor "fa temps" que no ha notat aquest incre­ment en el que li paguen a l'escor­xa­dor, men­tre que els cos­tos de pro­ducció "no paren d'aug­men­tar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.