Economia

L'expectació per la conferència de Robert Redford al MWC es redueix als mitjans de comunicació

Més de dos-cents periodistes superen àmpliament l'escàs centenar d'assistents a la xerrada

L'actor i director de cinema Robert Redford ha aconseguit congregar avui gairebé dos centenars de periodistes, incloent moltes televisions i fotògrafs, però els assistents al Mobile World Congress (MWC) que se celebra aquests dies Barcelona han mostrat un escàs interès.

Robert Redford ha participat avui a la sessió dedicada a l'entreteniment en el mòbil, a la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), en què han estat majoritàries les cadires buides, amb tot just un centenar d'assistents del Congrés de Mòbils.

Tot i això, Redford ha demostrat el seu carisma intacte, lluny de la fredor de la tecnologia, convocant nombrosos visitants del museu, que han preferit seguir la sessió que continuar el seu passeig pel recinte, amb la qual cosa el veterà actor ha eclipsat, per una hora, a les grans obres del romànic català.

Redford ha assegurat que estava encantat de venir a Barcelona i s'ha mostrat "impressionat" per l'art, la cultura i la història de la ciutat. "Hollywood segueix el mercat, però també cal estar atent a la tecnologia i als canvis que la mateixa està produint en la distribució", ha reflexionat avui Redford sobre els nou canals que es presenten per al cinema.

El tema del discurs de Redford ha estat destacar el potencial de la tecnologia mòbil -la "quarta pantalla"- com a mitjà perquè els cineastes independents arribin a noves audiències a nivell global. La seva aparició al congrés segueix la col·laboració de l'organització del 3GSM amb el Sundance Film Festival, el festival de cinema independent més important del món.

Lògicament, Redford ha fet una gran defensa del cinema independent, com una aposta "més arriscada i difícil", davant de l'enfocament dels grans estudis. L'actor ha destacat la qualitat dels "curts" davant molts llargmetratges i ha recordat com en la seva infància gaudia amb els curts de dibuixos animats de personatges de la Warner, com Bugs Bunny.

Conjuntament 3GSM i el Sundance impulsen Global Short Film Project per a històries curtes que es puguin veure a través del mòbil i en aquest marc es produirà, al costat de l'actriu Isabella Rossellini, un treball que es mostrarà per primera vegada en l'edició del Sundance Film Festival d'aquest any.

"M'agraden els curts i per això donem suport a la seva projecció en el festival", ha declarat avui Redford durant la seva intervenció, apuntant que els curts poden trobar un mitjà de desenvolupament com contingut d'oci en els telèfons mòbils.

Xerrada del fundador de The Black Eyed Peas
Abans de Redford, en la mateixa sessió dedicada a l'entreteniment, el raper Will.i.am, fundador del grup de The Black Eyed Peas, ha destacat l'important que és que les companyies de telèfon apostin per distribuir els productes de grans estrelles del pop, i ha posat l'exemple de Michael Jackson. També ha demandat que la tecnologia sigui fàcil d'usar i que permeti interacció de so i imatge, per exemple a través de l'accés a YouTube.

Will.i.am ha lamentat que les discogràfiques no entenguin els canvis del negoci i ha recordat que tenia una nòvia brasilera que guardava les seves cançons en el mòbil "i que la indústria ha d'entendre que el mòbil és el meu nou apoderat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.