Economia

Agbar s'associa amb Golden State Water per entrar per primera vegada a la Xina

El soci d'Agbar a la Xina, amb seu a Pequín, està integrat per capital xinès i té una participació del grup Merrill Lynch

El grup Agbar ha constituït una societat amb la companyia de capital xinès Golden State Water Group Corporation per iniciar el subministrament d'aigua potable a la província xinesa de Jiangsu, una de les més riques del país.
Aigües de Barcelona invertirà 30 milions d'euros (43,8 milions de dòlars) en aquesta joint venture.

El projecte, que ahir va rebre el vistiplau del consell d'administració d'Agbar, respon al canvi de rumb que ha fet el grup, que implica centrar-se en els negocis d'aigua i salut i en la seva expansió internacional. L'aposta es farà per la via orgànica, que requerirà unes inversions de 1.100 milions d'euros en el període 2007-2009, més les adquisicions.

Així, l'operació tancada ahir mira més enllà d'Europa i compleix els designis de l'equip directiu del grup. El seu director general, Àngel Simón, ja va avançar al juny que l'interès d'Agbar en l'activitat de l'aigua se centrava en mercats com la Xina, Corea del Sud, Tailàndia i el Vietnam, encara que va subratllar que en aquests països "costa concretar els temes".

Els projectes
L'empresa conjunta amb Golden State Water es farà càrrec, amb contractes de 30 anys de durada, de la gestió d'una depuradora d'aigües residuals (amb una capacitat de 300.000 m3/dia); de la construcció i gestió d'una planta de tractament d'aigua potable (350.000 m3/dia), i de la gestió d'una altra planta de tractament d'aigua potable (50.000 m3/dia) i la corresponent xarxa de distribució, segons va donar a conèixer ahir el grup en un comunicat a la CNMV.

El soci d'Agbar a la Xina, amb seu a Pequín, està integrat per capital xinès i té una participació del grup Merrill Lynch. Aquesta firma es dedica a l'enginyeria, la construcció i la prestació de serveis per a infraestructures de medi ambient. Creat el 1988, el grup xinès ha completat més de 2.000 contractes a 360 ciutats de la Xina.

L'entrada al mercat xinès es produeix un cop digerida la compra de la britànica Bristol Water -juliol del 2006- per mitjà d'una opa. Aquesta firma, que abasta una població de més d'un milió d'habitants, ha aportat 20,7 milions al resultat d'explotació d'Agbar. Amb posterioritat, al juny, el grup va entrar a l'Àfrica amb l'adjudicació de la gestió del subministrament d'aigua i el sanejament a la província algeriana d'Orà durant cinc anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.