Economia

Eroski compra Caprabo per 975 milions

Les famílies fundadores Botet, Elías i Carbó volen mantenir-se lligades a la companyia, fundada el 1959 a Barcelona

El grup basc de distribució Eroski ha comprat el 75% del capital de la companyia familiar catalana Caprabo, propietària d'una xarxa de més de 500 supermercats, per 975 milions d'euros. El 25% restant de les accions es mantindrà en mans de les tres famílies fundadores, que fins ara tenien el 80%, i de La Caixa, que controlava un paquet del 20% del capital.

D'aquesta manera, el grup que presideix Constan Dacosta ha aconseguit imposar-se a les ofertes que també van presentar Permira (propietari de Dinosol), Carrefour i El Árbol. Morgan Stanley és el banc que ha intermediat l'operació.

Alixí doncs, les famílies Botet, Elías i Carbó es queden amb un simbòlic 5% del capital, tot i que volen mantenir-se lligades a la companyia, fundada el 1959 a Barcelona. Eroski, amb seu a Elorrio (Biscaia), s'ha compromès a conservar la marca Caprabo, a no trossejar la cadena de distribució i a assegurar la seva viabilitat a llarg termini.

A més, Eroski ha assegurat que mantindrà tota la plantilla del grup català, als quals oferirà l'opció de convertir-se en socis del grup cooperatiu, pertanyent a Mondragón Corporación Cooperativa.

La compra de Caprabo permetrà a Eroski donar un salt gegant a Catalunya, mercat on la basca té cinc hipermercats però cap supermercat. L'operació també permetrà enfortir la seva presència a Madrid, Balears i Navarra.

Amb l'adquisició, Eroski comptarà amb més de 2.300 establiments amb les marques Hipermercats Eroski i supermercats Eroski City, Eroski Center i Caprabo. A més, el grup és propietari de les perfumeries If, les botigues d'esports Forum Sports i l'agència Viajes Eroski.

El 2006, Caprabo va guanyar 7,5 milions d'euros gràcies a la venda de les seves gasolineres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.