Economia

Una vaga deixa Itàlia sense gasolina

Protesta

Itàlia s'està quedant sense gasolina. Els italians que ahir a la tarda no van tenir la paciència de fer hores de cua per omplir el dipòsit, avui han hagut d'anar a treballar en transport públic. I, si no canvia res, fins divendres no tindran carburant.
La distribució d'aliments també comença a ser problemàtica i la tensió creix cada hora que passa. Aquesta situació l'han provocat els camioners, que protesten per l'augment del preu del gasoil.

La vaga va començar dilluns i ahir els representants dels camioners tenien una entrevista amb el ministre de Transports italià, Alessandro Bianchi, per demanar ajudes públiques al sector i desbloquejar la situació.

Negociacions trencades
Però la reunió ni tan sols va acabar. Els camioners van abandonar la taula de negociació i van continuar amb la protesta, que durarà fins divendres. Ahir al migdia, la Federació de Gestors de Distribuïdors de Carburant (Fegica) advertia que el 60% de les gasolineres havia acabat les seves reserves i a la tarda la xifra arribava al 80%. L'anunci va provocar que els italians anessin en massa a omplir el dipòsit i a les benzineres es van viure moments de tensió.

També hi va haver molta tensió en els diferents bloquejos que van fer els transportistes a les principals vies italianes, especialment a les autopistes, on dos camioners van resultar ferits. Encara es desconeixen les conseqüències que la protesta pot comportar a les empreses italianes, que no poden distribuir el que produeixen.

El 84% de les mercaderies es transporten en els 600.000 camions que circulen cada dia per Itàlia. Segons els sindicats, el 90% de tots els camioners va participar ahir a la protesta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona
GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

GIRONA
ECONOMIA

La Paeria assessora en un any més de 100 veïns interessat a crear una empresa

LLEIDA
Tribuna

Entenent la nostra irracionalitat diària

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
GIRONA

Les exportacions tanquen el primer semestre amb un increment del 2,5%

GIRONA
Economia

Les exportacions cauen un 10,3% al juny després de dos mesos de creixement

barcelona
economia

Creixen les vacants al sector tecnològic però s’estanquen les places als graus

barcelona