Economia

Trichet es declara per primera vegada "amoïnat" per la fortalesa de l'euro

Finances

El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, va aprofitar la reunió bimestral que els directors de les institucions monetàries dels deu països més industrialitzats del món (G-10) van mantenir ahir a Basilea per expressar la seva preocupació pel curs alcista de l'euro. "A hores d'ara estem amoïnats sobre fluctuacions excessives del tipus de canvi de la moneda", va dir Trichet.
Les seves paraules van provocar de manera immediata una lleugera reculada d'un 0,3% de l'euro respecte al dòlar, que es va canviar a 1,5313 dòlars. Divendres s'havia produït un canvi rècord d'1,5459 dòlars. "Estem davant d'un titular ben gruixut", assegurava el director econòmic europeu del Barclays Capital en declaracions al magazín Börse Online.

Llenguatge
Els experts en el llenguatge Trichet van afanyar-se a recordar que el banquer francès encara no havia utilitzat abans el verb amoïnar o les seves variants per referir-se a la fortalesa de l'euro. Dijous de la setmana passada, sense anar més lluny, Trichet va tornar-ho a evitar, tot i el curs rècord de la moneda única. Aquesta actitud s'atribuïa fins ara al fet que un euro fort també contribueix a frenar la inflació perquè atura els preus de les importacions.

Pel que fa a les previsions econòmiques, Trichet va assegurar que "el creixement es mantindrà, tot i una certa tendència a la baixa". "Ara mateix no tenim cap raó per allunyar-nos dels pronòstics del Fons Monetari Internacional", va dir el president del BCE.

Trichet va recordar que les institucions monetàries de tot el món han d'intensificar la comunicació entre elles per mantenir la inflació controlada. "A nivell global és extremadament important que les institucions monetàries vigilin. Això sempre és així, però ho és especialment en les circumstàncies actuals", va dir Trichet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA