Economia

Yahoo es prepara per encarar la nova etapa

Internet

Amb acord o sense, el portal d'internet Yahoo ja ha començat a acomiadar un miler de treballadors. La mesura forma part del pla de reestructuració que l'empresa va anunciar el mes passat per reduir costos.
L'acomiadament coincideix amb l'oferta de Microsoft de comprar el portal on line. Fonts de Yahoo van declinar comentar la retallada de plantilla, però un gerent de l'àrea d'enginyeria va explicar que els acomiadaments són generalitzats, en funció del rendiment, i es duran a terme en totes les divisions de l'empresa.

El 2008 és un any difícil per a Yahoo, com ja va admetre el mes passat el conseller executiu Jerry Yang, que també va anunciar que el portal hauria de reduir el 7% de la plantilla, de 14.300 treballadors, després de la caiguda sistemàtica dels beneficis.

Poc després Microsoft va desvelar els seus plans d'adquirir Yahoo i va fer una oferta de 31 dòlars per acció, uns 30.000 milions d'euros, però el consell d'administració la va rebutjar dilluns en considerar que "infravalorava substancialment" l'empresa.

Pressions d'alguns accionistes
Però mentre que Yang, que també és cofundador de Yahoo, s'oposa frontalment a l'opa hostil de Microsoft, alguns accionistes del portal pensen diferent i estan pressionant perquè s'arribi a un acord, ja que creuen que tampoc hi ha gaires més opcions. És el cas del segon inversor de la companyia, Bin Miller, que considera que "serà difícil trobar alternatives que donin més valor que el que Microsoft estarà disposat a pagar al final".

De fet, ahir The Wall Street Journal informava que Yahoo està negociant una aliança amb News Corp com a part de la seva estratègia perquè la companyia de Bill Gates apugi el preu de la seva oferta.

Un preu just, segons Miller, seria d'uns 40 dòlars per acció. Microsoft "necessitarà ampliar l'oferta si vol arribar a un acord". Quan Microsfot va fer l'oferta, va valorar cada acció un 62% per sobre del preu de cotització, mentre que el preu just, segons Miller, suposaria una alça del 109%.

Els analistes creuen que la fusió es durà a terme si Microsoft accepta elevar l'oferta. La companyia de Bill Gates insisteix que la seva proposta és "justa", però no ha descartat augmentar-la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.