Economia

El PP emprèn una nova ofensiva contra Gas Natural

El govern d'Esperanza Aguirre recorre la llei d'hidrocarburs per inconstitucional en afavorir el monopoli de l'empresa catalana

El govern de la comunitat de Madrid interposarà un recurs d’inconstitucionalitat a la llei estatal del sector d’hidrocarburs, la modificació de la qual es va aprovar el juliol passat. El motiu: impedeix que totes les empreses distribuïdores acudeixin en igualtat de condicions als concursos per a autoritzacions de construcció i explotació d’instal·lacions de gas. I, en definitiva, perquè manté una situació de monopoli a favor de Gas Natural que és la que té atorgades la major part d’autoritzacions en l’àmbit de la comunitat.

Aquests arguments es troben en una nota de premsa que ahir va difondre el govern popular d’Esperanza Aguirre, en acabar la reunió del seu consell. Amb posterioritat, el vicepresident primer i portaveu, Ignacio González, en la roda de premsa informativa va eludir en tot moment i “conscientment” referir-se a Gas Natural com a companyia suposadament beneficiada per la normativa del govern central.

Contra la liberalització
El número dos de l’executiu d’Esperanza Aguirre va justificar el recurs d’inconstitucionalitat perquè la llei “va en contra” de la progressiva liberalització del mercat del gas que promou la Unió Europea perquè impedeix la lliure competència entre empreses i perquè envaeix competències a les comunitats autònomes.

Com va exposar Ignacio González, la normativa estatal “diu a les comunitats a qui hem d’adjudicar-li els concursos que nosaltres fem per dissenyar la xarxa de distribució de gas en els nostres territoris”, quan és una competència autonòmica “resoldre aquests concursos en funció dels criteris que considerem millors, que són els de competència”.

A preguntes dels periodistes sobre si el recurs feia referència a Gas Natural, el vicepresident va dir que “no tenim res” contra aquesta companyia i només es tracta d’evitar que el govern central “vulgui imposar un monopoli per beneficiar a una empresa majoritària” en la instal·lació i distribució del gas en una zona determinada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.