Economia

El 50% dels més grans de 65 anys no hipotecaria casa seva per afrontar la vellesa

El 74% dels majors de 50 anys prefereix envellir al seu habitatge abans que viure a casa de familiars o en una residència

El 50,2% de les persones de més de 65 anys de l'Estat mai no contractaria un producte financer que hipotequés el seu habitatge, com la hipoteca inversa o l'habitatge-pensió, per afrontar la vellesa, i un 30,3% només ho faria en cas de greus dificultats econòmiques.

Aquestes dades es desprenen de l'estudi: Capacitat de l'habitatge en propietat com a instrument de finançament de les persones grans a Espanya, presentat per la Fundació Edat i Vida, i realitzat pel Centre d'Anàlisi Econòmic i de la Política Social de la Universitat de Barcelona.

No obstant això, l'estudi revela una major predisposició en el col·lectiu dels futurs majors a transformar en diners l'habitatge en cas de necessitat, per la qual cosa el percentatge de persones que mai no contractaria una hipoteca inversa descendeix al 38,1% en el grup d'edat situat entre els 50 i els 64 anys.

L'estudi s'ha dut a terme en un context en què el primer habitatge és l'actiu real més important de les llars espanyols el cap de família de les quals té entre 55 i 64 anys i les pensions de jubilació constitueixen el 30% de la renda familiar neta.

El treball apunta com a principals causes de la reticència de la gent gran a contractar una hipoteca inversa a l'arrelada cultura de l'herència, la falta d'informació i el fet que la gent gran prefereixi complementar la seva pensió amb els seus propis estalvis i amb l'ajuda econòmica de fills o familiars, un 29% i un 22%, respectivament.

La profunda cultura de l'herència es manifesta en el fet que el 90% dels enquestats més grans de 50 anys planegen deixar béns als seus hereus, sobretot per motius altruistes, perquè un 32% ho farien per millorar el nivell de vida dels seus fills.

Això no obstant, el 25% ho faria com un motiu contractual amb els fills a canvi que aquests es facin càrrec d'ells i un altre 25% com a reserva o precaució davant possibles imprevistos.

L'estudi reflecteix també que el 74% de la gent més gran de 50 anys enquestada prefereix envellir al seu habitatge, davant d'altres models com viure a casa de familiars o en una residència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Destinaran 23.000 euros per ajudar a joves estudiants i esportistes

figueres
economia

Campanya per atraure turisme nòrdic fora de temporada

tossa de mar
economia

Inici de la collita de poma gala: peces més petites per les gelades de l’abril però més producció

Bell-lloc d’Urgell
economia

Creix el lloguer de piscines particulars per hores a Catalunya

Mataró
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA