Economia

gastronomia

Aliança per distribuir peix i marisc a tot el país, amb una cartera de 9.000 clients

Les companyies Garcimar i GranBlau, originàries del Serrallo de Tarragona, han firmat una aliança estratègica i es converteixen en les principals distribuïdores de peix i marisc –fresc, tractat i congelat– al nostre país, sobretot en el sector de la restauració. L’aliança té una perspectiva de negoci de quasi 90 milions d’euros l’any i una cartera 9.000 clients.

Garcimar, fundada en el 1931 al Serrallo, especialista en producte congelat i refrigerat i que avui serveix més de 8.500 clients de l’Estat (tenint una facturació neta que aquest any superarà els 75 milions d’euros), ha comprat el 70% de les accions de Sensibilitat Gastronòmica, propietària de Granblau, líder en la distribució de peix i marisc fresc per a restaurants i hotels de gamma alta i mitjana que té una cartera de 500 clients de Catalunya i les Illes i factura al voltant dels 12 milions l’any. Granblau és especialista a comprar peix a les llotges catalanes (i alguna del Cantàbric) i servir el producte de temporada sencer o tractat –“molts restaurants volen que els el tallem per a carpaccio, o en fem pinxos, o volen el peix a talls de, posem per cas, 120 grams, per a un gran esdeveniment”, explica Núria Gustems– i en la seva cartera de clients hi ha diversos xefs amb estrella Michelin i restaurants amb sols Repsol. Per la seva banda, Garcimar té una sòlida estructura i capacitat de distribució a tot l’Estat.

Les dues companyies, estan liderades per dones: d’una banda, Soledad García, que és la tercera generació que dirigeix Garcimar i, de l’altra, Núria Gustems, que va fundar Granblau el 2008.

En aquesta edició del Fòrum Gastronòmic Barcelona i entre altres productes, Garcimar i Granblau van presentar una ostra (del delta de l’Ebre) tractada en el moment d’agafar-la (se li fa un petit forat i es tapa amb cera), el que permet que, quan es consumeix, a les poques hores, es pugui obrir fàcilment. “Les ostres s’obren amb un clic”, explica Gustems. I sí, realment aquest minitractament facilita les coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Draghi posa deures a la UE

Brussel·les
Iris Triola
Pescadora de la confraria de Blanes i membre de l’Associació Dones de la Mar

“El peix és l’última proteïna salvatge que ens queda”

Blanes

Applus gestionarà durant 25 anys l’Institut d’Investigació de l’Automòbil aportant 800 milions

SANTA OLIVA
economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Barcelona
economia

Primera aturada parcial al Trambaix amb seguiment “total”, segons els sindicats

Barcelona

El sector de la garrofa planta cara a la marginalitat

Barcelona
Montserrat Peñarroya
Experta en màrqueting digital i negocis digitals, autora d’”Estratègies d’èxit per a empreses culturals”

“L’associació ajuda l’empresa cultural a sobreviure”

Sabadell
DE MEMÒRIA

Virtuts

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Informació especial

La compatibilitat del delegat de protecció de dades amb altres càrrecs

Rebled Bellvehí Advocats