Economia

turisme

La neu va per barris, i l’ocupació també

El Pirineu de Lleida ha complert les expectatives d’ocupació turística durant les vacances de Nadal, d’acord amb les dades recopilades pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Amb les estacions d’esquí alpí obertes de forma majoritària però sense tenir tot el domini esquiable obert per falta de neu, l’ocupació ha estat bona i ha tingut com a pic el període entre Sant Esteve i Cap d’Any, quan s’ha assolit fins al 95% d’ocupació als establiments pròxims a les pistes.

Són dades aportades a l’ACN per Juan Antonio Serrano, vicepresident del Patronat de Turisme, que fa una valoració molt positiva dels resultats, ja que la zona “anava molt justa de neu” però no ho ha notat pel que fa a ocupació. Serrano ha fet extensives aquestes bones dades al conjunt de la demarcació gràcies al turisme rural i altres allotjaments com ara els hotels, els apartaments i els càmpings. Les darreres nevades al Pirineu i les previsions de més fred i noves precipitacions genera optimisme i tranquil·litat al sector per encarar la temporada d’esquí amb millors condicions i “normalitat climàtica”.

Per contra, la falta de precipitació s’ha fet notar a les estacions del Pirineu de Girona, on hi ha hagut una menor afluència de visitants, que en molts casos han preferit no esquiar i han optat per altres activitats. Els hotels i apartaments turístics han assolit una ocupació mitjana del 70% en tots els festius i han arribat gairebé al 100% la nit de Cap d’Any.

Per la seva banda, les cases rurals de la Catalunya Central han registrat una bona afluència, sobretot per Cap d’Any, quan moltes van penjar el cartell de complet. Segons el president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, és la setmana de màxima afluència, mentre que per la setmana de Reis l’ocupació ha oscil·lat entre un 30% i un 60%.

Una situació similar s’ha viscut a les destinacions de l’interior de la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre, que han pogut salvar la campanya turística de Nadal gràcies al ple per Cap d’Any, mentre que en la resta de setmanes l’ocupació no va passar del 40%.

2372518



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia