Economia

La seguretat integral aporta competitivitat a l'empresa

La precaució redueix costos i millora la productivitat i la imatge de marca

La configuració del teixit industrial català, format bàsicament per pimes, el fa idoni per aplicar models de gestió que minimitzin els riscos en el seu abast més ampli. Aquest tipus de gestió, que es coneix com a seguretat integral, està entrant progressivament a les pimes i microempreses i ho fa amb una exitosa posada en pràctica.
“Una empresa, per gran o petita que sigui i independentment del sector al qual pertanyi, li surt més a compte tenir un sol model de gestió de riscos i, el que és molt més important, un sol responsable per a tots els seus àmbits d’aplicació”, explica Ramon J. Moles, director de la Fundació per als Estudis de Prevenció i Seguretat Integral.

“La seguretat integral –destaca Morales– aporta competitivitat a l’empresa, perquè tot i la inversió necessària redueix costos, millora la productivitat i afavoreix la imatge de la firma”.

Cal entendre que la seguretat abasta tot tipus d’activitat més enllà del que és més habitual reconèixer, com ara els riscos industrials, laborals o mediambientals. Hi ha d’haver prevenció en altres aspectes com trànsit, tecnologia, telecomunicacions, exclusió social, mòbing, alimentació, qualitat, transport de mercaderies, assegurances o investigació i seguretat privada, entre moltes altres que “no per ser més quotidianes deixen de ser importants”, significa Moles.

Responsabilitat social corporativa
De fet, “riscos que fa 50 anys eren impensables ara estan a l’ordre del dia”, puntualitza Rut Carandell, directora de l’Escola, un centre vinculat des de fa 10 anys a la UAB. L’Escola, que ha detectat un boom des de fa 4 anys coincidint amb la implantació de la responsabilitat social corporativa, genera formació, recerca i tecnologia al voltant d’aquesta disciplina.

Cada vegada hi ha més demanda de professionals per a la gestió privada o pública de la seguretat i per a la seguretat integral aplicada als sectors tecnològics, de qualitat i de medi ambient. Amb 8 promocions que ja han sortit del centre, pionera a Espanya i a Europa, més del 90% dels alumnes troben feina al cap de 3 mesos de llicenciar-se.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA

La pedregada afecta més de 1.400 hectàrees de fruita dolça del Segrià

Lleida

El Govern destina 4,7 milions en ajuts per a noves inversions industrials

girona
ECONOMIA

La funeraria supramunicipal FuneCamp preveu un estalvi del 30%

Reus
economia

Eacom instal·larà un centre logístic a Tortosa i preveu crear un centenar de llocs de treball

Tortosa
estats units

Boeing accepta declarar-se culpable de frau en el cas dels 737 Max

barcelona
economia

Gairebé trenta milions d’euros per millorar la sostenibilitat i la digitalització de la indústria

Barcelona
economia

La família Grífols i el fons Brookfield estudien una opa pel 100% de la multinacional

barcelona
ECONOMIA

El Bages assoleix màxims històrics de reputació turística en línia

Manresa