Economia

Blair sona com a successor de Wolfowitz al Banc Mundial

L'encara primer ministre britànic, Tony Blair, que deixarà el càrrec el pròxim 27 de juny, és un dels noms que sonen com a candidat a ocupar el lloc de Paul Wolfowitz al capdavant del Banc Mundial, segons ha dit Joseph Stiglitz, premi Nobel d'Economia 2001 i ex vicepresident d'aquest organisme. Wolfowitz dimitirà el pròxim 30 de juny a causa de la polèmica desencadenada per haver concedit un increment de sou desproporcionat a la seva companya sentimental.

Stiglitz ha fet aquest pronòstic en declaracions a Radio 5 de la BBC. El premi Nobel creu que "seria bo per a la institució" comptar amb un economista amb experiència real en desenvolupament, que pugui treballar amb el personal amb qui Paul Wolfowitz ha estat molt distanciat durant els últims anys i intentar així "unir la institució". Amb tot, Stiglitz assegura que no descarta Tony Blair, que ha de deixar el càrrec de primer ministre el pròxim 27 de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.