Economia

ECONOMIA

Barcelona ordenarà els horaris i espais de càrrega i descàrrega al Gòtic i el Casc Antic

El districte de Ciutat Vella de Barcelona comptarà amb un nou horari per ordenar els estacionaments de càrrega i descàrrega, de dilluns a dissabte de 8h a 12 h i de 14h a 16h, en els barris del Gòtic i el Casc Antic, segons informa en un comunicat l’Ajuntament..

La proposta de nou horari i distribució de les places destinades a la DUM (Distribució Urbana de Mercaderies) a l’interior d’aquests barris de Ciutat Vella s’ha treballat en el marc de la implantació del Pla de Mobilitat de Ciutat Vella en diferents sessions participatives amb veïns, comerciants i transportistes des del mes de setembre, on com a criteris bàsics s’ha coincidit en avançar l’inici de l’horari de repartiment per abastir els establiments de producte fresc a primera hora del matí; habilitar un horari que permeti flexibilitzar la DUM en horari de migdia per abastir els comerços que obren per la tarda i homogeneïtzar horaris amb altres zones pacificades de la ciutat.m D’altra banda, també s’ha apostat per inimitzar les repercussions en l’estacionament per al veïnat; reduir l’impacte sobre la mobilitat a peu i millorar la convivència amb la resta d’activitats veïnals; evitar les hores d’entrada i sortides dels centres educatius i també evitar la distribució nocturna.

Amb aquest nou horari, els professionals de la DUM comptaran amb 6 hores per efectuar les operacions de càrrega i descàrrega, i comptaran amb opció de franja de matí i franja de migdia per cobrir tant els comerços amb necessitat de producte fresc com les operacions de tarda. Aquesta nova mesura -que entrarà en funcionament al mes de juny, després del procés de licitació dels treballs tècnics- comporta també l’ordenació dels espais destinats a les places de càrrega i descàrrega tant a l’interior dels barris de Ciutat Vella del Gòtic i Casc Antic com als espais perimetrals.

L’horari per a les places perimetrals es manté en la franja horària de 7h a 20h o de 8h a 20h en funció de l’emplaçament, mentre que el carril multiús existent al Casc Antic mantindrà el seu horari de 10h a 17h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia