Economia

Caixers amb sistema de veu

Les persones amb dificultats visuals lleus també podran adaptar la pantalla perquè es vegi en blanc i negre

La Caixa, en col·laboració amb l'ONCE, ha iniciat l'adaptació de 2.100 caixers, dels 7.572 terminals que disposa, amb un sistema de veu pensat i dissenyat per l'ús de persones cegues o deficients visuals.

Segons que ha informat l'entitat financera, a partir d'ara les seves noves terminals incorporaran aquesta nova modalitat operativa, amb la finalitat de que en l'any 2010 almenys un caixer per oficina compleixi al cent per cent les recomanacions d'adaptabilitat.

Aquest nou sistema de veu permet a l'usuari connectar-se al caixer amb uns auriculars de tipus estàndard situats a la clavilla de la part frontal de caixer. Després de teclejar cinc vegades el número 2, el caixer enumera sis operacions bàsiques disponibles, orientant a l'usuari sobre com accedir a cadascuna d'elles polsant el número corresponent, a través del sistema Braille, que ja incorporen tots els caixers de l'entitat.

També les persones amb dificultats visuals lleus podran adaptar la pantalla perquè es vegi en blanc i negre, amb un major contrast i amb els caràcters de major mida.

Aquesta iniciativa s'ha dut a terme en col·laboració amb l'ONCE per ajustar al màxim les prestacions dels nous caixers a les necessitats d'aquest col·lectiu, que amb aquest sistema podrà efectuar operacions de retirada d'efectiu, extractes, ingressos, consulta de saldo, compra de bitllets de transport i recàrrega de telèfons mòbils.

Dins d'aquest pla d'adaptació de caixers, el portal de La Caixa disposa d'un cercador accessible amb tota la relació de caixers que disposen de sistema de veu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.