Economia

Díaz Ferrán intensifica el festeig amb Rosell

Polèmica a la patronal

La història d'amor impossible entre les patronals majoritàries a Espanya i a Catalunya, la CEOE i Foment del Treball, va pel camí de tenir un final feliç. Les relacions estan congelades d'ençà que Foment, que presideix Joan Rosell, va renunciar a la vicepresidència que ocupava a la CEOE per les desqualificacions que havia formulat el llavors president, José María Cuevas, contra l'opa de Gas Natural sobre Endesa.
Les relacions ja estaven avariades per d'altres motius, com un projecte de reforma de la CEOE plantejat per Rosell i que Cuevas va descartar inicialment, tot i que després en va implantar una part.

La imprevista dimissió de Cuevas per motius de salut, poc després de revalidar la presidència per una majoria aclaparadora, va portar Gerardo Díaz Ferrán al capdamunt de la CEOE. Tot i que prové de l'equip de Cuevas, el nou president ja ha topat amb els camisas viejas de la vella guàrdia cuevista, encarnats en el secretari general de la patronal, Juan Jiménez de Aguilar.

Canvis a fons
Ferrán va topar amb Aguilar perquè volia implantar un projecte de reforma de la CEOE amb alguns canvis importants. Sobretot, reincorporar Joan Rosell com a vicepresident de la CEOE, cosa que li permetria cobrir l'altra vacant a la junta, la d'un representant de la patronal madrilenya CEIM; i també sumar a l'executiva, per primer cop a la història de l'entitat, un representant de l'associació empresarial basca Confebask, fins ara totalment refractaris a participar a la patronal espanyola.

Ferrán voldria que Rosell hi tingués un lloc rellevant, i portarà totes aquestes propostes a una reunió de la directiva de la CEOE que està programada per al dia 10 d'abril. En les últimes setmanes ha anat incrementant el festeig amb el president de Foment, a través de filtracions a la premsa on es donava per feta la reconciliació entre totes dues organitzacions empresarials.

Amb tot, per ara Foment no ha correspost als requeriments de la CEOE i sempre ha donat la mateixa resposta: "Res a dir. Tot està com estava". Rosell continua sense respondre a una pregunta que ja és un clàssic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA