Economia

Unió Europea

Brussel·les expedienta set països per no transposar la directiva sobre els temporers

Un dels procediments d’infracció afecta l’Estat espanyol

La Comissió Europea els dona un termini de dos mesos per resoldre les deficiències

La Comissió Europea (CE) ha iniciat un procediment d’infracció contra set Estats membres de la Unió Europea (UE), entre ells l’espanyol, per no haver transposat correctament la directiva comunitària sobre els treballadors temporers.

L’executiu europeu ha notificat formalment a Espanya, Portugal, Romania, Eslovènia, Eslovàquia, Suècia i Finlàndia l’obertura d’un expedient per no haver aplicat “plenament” tots els apartats de la normativa europea, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. La CE considera que aquests Estats han transposat “de forma incorrecta” o “no han sabut implementar algunes de les obligacions” emmarcades dins la directiva.

Brussel·les dona als set països un termini de dos mesos perquè corregeixin les deficiències assenyalades en el seu respectiu requeriment. Si l’executiu europeu considera la resposta “insatisfactòria”, pot optar per enviar un dictamen motivat, és a dir, una petició formal perquè es compleixi el Dret de la UE.

Si el dictamen no es compleix, la CE podria elevar l’assumpte al Tribunal de Justícia de la UE.

La directiva, aprovada el 2014, busca garantir unes normes “justes i transparents” sobre l’admissió de treballadors temporers de tercers països a la UE, així com “unes condicions de vida i treball dignes” per a aquestes persones.

En el seu comunicat, la CE afirma que “garantir el ple respecte de la directiva sobre els treballadors temporers és un requisit previ important per atraure a la UE els treballadors necessaris per treballar de temporada”. A més, Brussel·les creu que la legislació pot “contribuir a reduir la immigració irregular”.

Aquesta és la tercera ronda d’expedients iniciats per la comissió relatius a la directiva sobre els treballadors temporers. A l’abril de 2023 ja va enviar cartes de requeriment pel mateix assumpte a Alemanya, Bèlgica, Bulgària, Estònia, Grècia, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg i Xipre. Al desembre passat va posar en marxa un segon conjunt de processos d’infracció adreçats a Àustria, Croàcia, França, Hongria, Malta, Països Baixos, Txèquia i Polònia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.