Economia

GIRONA

El centre tecnològic Eurecat ingressa 62 milions d’euros el 2023

El centre tecnològic Eurecat, que compta amb seu a Girona, ha assolit un volum d’ingressos de 62 milions d’euros el 2023, una xifra que suposa un creixement de l’11% respecte del 2022 i un increment del 126% per cent respecte dels 36 milions d’euros que va ingressar el 2015, l’any de la seva creació. Eurecat ha ampliat la seva cartera de clients a més de 2.000 empreses durant aquest període de 9 anys i ha aconseguit un percentatge del 71 per cent en la seva activitat amb pimes.

“L’esforç d’Eurecat va en la línia d’afavorir un creixement significatiu de la innovació tecnològica de les empreses i de l’economia catalana, amb especial atenció a les pimes per tal d’augmentar-ne la competitivitat, impulsant l’R+D+I i l’emprenedoria tecnològica, en un context marcat per grans reptes en àmbits com el tecnològic, l’ambiental i l’energètic”, destaca el president d’Eurecat, Daniel Altimiras.

Des de 2015, “Eurecat està acompanyant les empreses, identificant desafiaments i oportunitats, accelerant la innovació i l’arribada al mercat des d’un enfocament holístic i multitecnològic, que l’ha consolidat com el centre referent en R+D+I per al teixit econòmic, empresarial i industrial, amb una visió que busca també tenir un impacte positiu en la societat i el planeta”, exposa Daniel Altimiras.

L’exercici de 2023 “ha estat especialment intens en el camp de la generació i el registre de noves patents, la promoció de la creació de noves empreses de base tecnològica, els acords de col·laboració estables amb altres institucionals nacionals i internacionals i l’impuls d’iniciatives singulars tan destacades com el centre de descarbonització industrial de Catalunya”, afegeix el president d’Eurecat.

Des de la seva creació ara fa 9 anys, Eurecat ha dedicat 42 milions d’euros a inversions, dels quals ha destinat 21 milions d’euros a nous equipaments, com laboratoris i plantes pilot dedicades a la innovació tecnològica i a la transferència de coneixement a les empreses, i 13,5 milions d’euros, a col·laboracions amb altres entitats del sistema de recerca i desenvolupament.

Així mateix, durant la seva trajectòria, Eurecat ha dut a terme 1.990 projectes d’R+D+I amb pimes i ha generat més de 427 nous llocs de treball d’alt valor afegit.

El principal fonament de les activitats d’Eurecat és l’equip de persones que conformen el centre tecnològic, que va tancar l’any 2023 amb 761 persones contractades, de les quals el 25 per cent eren doctores. Aquesta xifra suposa un increment del 128 per cent en comparació als 334 professionals que integraven la plantilla d’Eurecat l’any 2015, dels quals el 16 per cent eren doctorats.

Objectiu de 71 milions d’euros per al 2024

Per al 2024, Eurecat s’ha fixat com a objectiu assolir uns ingressos de 71 milions d’euros, el que suposa un creixement del 15 per cent en comparació amb el tancament de 2023. A nivell d’equip, la previsió de 2024 és créixer fins a arribar a un total de 850 persones contractades, amb un increment del 12 per cent respecte a 2023. 

D’acord amb el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, “el creixement continuat d’Eurecat des del moment de la seva creació ratifica que l’estratègia definida en aquell moment, de crear un gran centre tecnològic referent a Catalunya, amb un enfocament multisectorial i multitecnològic, així com amb una presència territorial molt capilaritzada, va ser un encert”. 

En paraules del director general de Negoci d’Eurecat, Miquel Rey, “l’impacte positiu d’Eurecat es veu especialment reflectit en els clients que ens tenen com a referents per aportar-los valor a través de la recerca aplicada, la innovació i la transferència de coneixement de manera continuada, tal com ho acredita la valoració de 8,65 sobre 10 que hem aconseguit aquests anys en el desenvolupament de projectes altament diferencials i innovadors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia