Economia

Roca acomiadarà 70 treballadors a Catalunya

Economia

La companyia multinacional catalana fabricant d'aixetes i sanitaris està negociant amb els sindicats un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), el qual afectarà fins a 398 treballadors a tot l'Estat, una setantena d'ells a Catalunya, entre les plantes de Gavà (Baix Llobregat) i les oficines de Barcelona com a conseqüència de la crisi immobiliària.

Segons han confirmat fonts de la companyia, la majoria dels acomiadaments seran prejubilacions, que es faran en funció de l'edat i afectarà, majoritàriament, els treballadors d'entre 54 i 64 anys, els quals cobraran almenys el 85% del seu sou net abans de la jubilació, als 65 anys.

Aquestes són condicions que l'empresa haurà de negociar durant els pròxims trenta dies amb els sindicats abans que comenci a aplicar-se l'ERO. L'expedient també afectarà uns 330 treballadors de les plantes d'Alcalá de Henares (Madrid) i Alcalá de Guadaira (Sevilla).

La direcció va comunicar l'ERO divendres passat
Segons han explicat fonts sindicals, la direcció de la companyia va comunicar als representants dels treballadors de cada centre la decisió de presentar l'expedient el divendres passat, dia en què va començar el període de consultes d'un mes que s'estableix perquè ambdues parts acordin les condicions dels acomiadaments.

En aquest cas, la negociació es durà a terme de forma conjunta per tots els centres de treball que la companyia té a l'estat espanyol, de manera que les reunions es mantindran a Madrid entre els membres de la direcció i els representants del comitè intercentres, integrat pels representants de CCOO i UGT, els dos sindicats majoritaris, dels quatre centres de treball de Roca a l'Estat. En cas que no s'arribés a cap acord, haurà de ser el Ministeri de Treball l'autoritat que ho decideixi.
La decisió de la direcció però no ha sorprès massa als treballadors, com a mínim als de la planta de Gavà, que l'estiu passat ja van patir un ERO que va afectar 48 treballadors de la factoria per la caiguda de les vendes en el sector de la construcció. Segons ha explicat Felipe Trigueros, membre del Comitè d'Empresa de la planta de Gavà per CCOO, la majoria de la plantilla és conscient que ''no estem en el millor moment''.

L'empresa ja va pactar el mes de febrer amb els sindicats les condicions d'un ERO temporal que afecta durant un any 128 treballadors de la planta d'Alcalá, és a dir, un 'acomiadament temporal' d'aquests empleats que tornarien a ocupar els seus llocs de treball a mesura que s'anessin jubilant d'altres.

Resultats amb beneficis
A pesar de la crisi immobiliària, l'empresa va augmentar els seus beneficis el 2007 en un 9,4% respecte de l'exercici anterior, i va obtenir 1.788 milions d'euros en vendes. Aquest augment, segons l'empresa, és conseqüència de l'expansió internacional, que ha aportat el 57,5% de la xifra de negocis global.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.