Economia

Alts directius espanyols se sumen a la guerra per Iberia

L'oferta que es faci per Iberia ha de tenir una majoria dels socis espanyols perquè l'aerolínia pugui mantenir els privilegis

Un grup d'inversors espanyols liderat per l'expresident d'Iberia Javier Salas prepara una oferta per l'aerolínia, segons va confirmar ahir el sindicat de pilots Sepla arran d'una informació apareguda en un diari econòmic. El grup inversor el formen, entre d'altres homes de negocis, qui va ser conseller delegat d'Inditex, José María Castellanos, i l'exvicepresident de la consultoria Deloitte Miguel Zorita. El Sepla va confirmar també que manté contactes amb aquest grup d'inversors des de fa mesos.
Amb aquest nou postor, l'aerolínia espanyola ja té tres pretendents malgrat que cap ha presentat encara formalment l'oferta i la venda surt així de la situació de bloqueig en què es trobava quan només hi havia una oferta sobre la taula -la de Texas Pacific Group (TPG), British Airways, Vista Capital, Quercus i Ibersuizas- i no satisfeia el consell d'Iberia perquè considerava insuficients els 3,6 euros per acció que oferia.

L'espanyolitat
L'oferta que es faci per Iberia ha de tenir una majoria dels socis espanyols com a requisit perquè l'aerolínia mantingui els seus privilegis. Els nous postors compleixen amb escreix el requisit tot i que podrien buscar més inversors. El que de moment no es preveu és que tinguin un soci industrial -alguna aerolínia que aporti el know how del sector-, qualitat que sí que tenen els altres dos grups.

Fa uns dies es va confirmar l'interès de l'aerolínia franco-holandesa Air France-KLM per entrar en la lluita per Iberia i que ho faria acompanyada de Torreal (de l'empresari Juan Abelló) i d'Inversiones Hemisferio (de la família Lara) com a socis espanyols. Es desconeix el preu que oferiran, tot i que sembla que superarà els 3,6 euros per acció.

Mentrestant, s'espera que el primer consorci que va entrar en el joc, el de TPG i British Aiways, faci efectiva la seva oferta en els propers dies perquè el consell d'administració d'Iberia pugui estudiar-la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.