Economia

economia

Foment s’oposa a l’ampliació dels impostos a la banca i les energètiques

Recorda que es van crear durant la crisi de la Covid i ara estem en un moment de “recuperació destacada”

Foment del Treball s’ha oposat avui als plans del govern central d’ampliar l’any que ve els impostos extraordinaris a les empreses energètiques i als bancs. La patronal presidida per Josep Sánchez Llibre assegura en un comunicat que és un “un càstig sense sentit a certs sectors econòmics ” i insta l’executiu a “repensar” l’ampliació perquè “aquestes figures es van crear per raons de la crisi econòmica [de la Covid] i seria sobrer mantenir-les si estem tenint una recuperació destacada”. Com recorda Foment, els impostos extraordinaris a entitats bancàries i empreses energètiques van recaptar 2.900 milions l’any passat. El Ministeri d’Hisenda ha publicat aquesta setmana al BOE l’ordre d’elaboració dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2025, que ja recullen l’ampliació dels dos impostos.

La patronal també ha carregat contra el manteniment de l’impost de Patrimoni i confia en el recurs presentat a l’Audiència Nacional, informa l’ACN. “Si no es guanyés en aquesta instància judicial, tenim preparat un recurs per portar l’eliminació de l’impost de Patrimoni al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg”, ha insistit Foment, que també censura una possible harmonització de l’impost de Successions i Donacions, un moviment que aniria “en contra les competències de les comunitats autònomes i se suma a la carrera intervencionista del govern central a nivell fiscal”. “El que cal no és limitar la capacitat fiscal de les comunitats autònomes, sinó dur a terme la reforma del sistema de finançament que no s’ha tocat des del 2009”, conclou Josep Sánchez Llibre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.