Economia

turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

Casa Batlló tancarà el 2023 superant els 50 milions de facturació i amb 1.570.903 visitants, un 57% més que l’any anterior. El mercat de la ‘touroperació’ va atreure un 20% del total de visitants i destaca pel creixement del 84% respecte al 2022.

Els cinc països amb un major flux de visitants són Espanya, que representa el 19% del total, Itàlia amb un 14%, els Estats Units amb un 13%, França amb un 8% i el Regne Unit amb un 5%. Així mateix, han destacat el fort creixement respecte el 2022 de països com la Xina amb més del 333% i Corea amb més del 240%.

Conservar el patrimoni

En els últims cinc anys, Casa Batlló ha invertit 20 milions d’euros en la restauració i conservació del monument. La seva última intervenció ha estat la recuperació integral de la façana posterior i el seu pati, valorada en 2 milions d’euros, que retornarà l’esplendor original d’aquests espais a finals de juliol. La intervenció ha consistit a restaurar el trencadís de ceràmica i vidre de la façana, recuperar el blanc original dels balcons de ferro forjat, restaurar les balconeres i les finestres de fusta i descobrir el color original de l’estuc de la paret de la façana, més fosc que l’actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.