Economia

Economia

El govern acorda un préstec de 490 milions amb el BEI per construir 4.300 pisos de lloguer social

L’Institut Català de Finances signa un primer tram de 163 milions

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) i l’Institut Català de Finances (ICF) han signat un primer tram de 163 milions d’euros d’un préstec total de 490 milions que es destinaran a finançar la construcció d’habitatge en règim de lloguer a preus sostenibles i amb alts estàndards d’eficiència energètica a Catalunya. L’objectiu és que la inversió pugui finançar la construcció de més de 4.300 habitatges assequibles de protecció oficial (VPO) en règim de lloguer dels quals es beneficiaran més de 10.000 persones.

Segons han informat els dos organismes en un comunicat, l’objectiu és que els habitatges estiguin enllestits com a màxim a mitjans de 2028 i que “ajudin a pal·liar el dèficit d’habitatge de lloguer assequible, reduir el consum d’energia i les despeses derivades d’aquest consum per als llogaters, i les emissions de gasos efecte hivernacle”. A més, des del govern s’estima que el projecte generi l’equivalent a 6.850 llocs de treball durant la seva execució. Els habitatges socials de lloguer disponibles a Catalunya representen només l’1,7% del total d’habitatges de primera residència, segons l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona.

La consellera d’Economia i Hisenda del govern en funcions, Natàlia Mas, ha assegurat que “aquesta és una operació històrica, d’una banda, perquè és el préstec de més valor que ha concedit el BEI a l’ICF i, de l’altra, perquè aborda un problema molt important que hem de resoldre, com és l’accés a l’habitatge”.

Per la seva banda, el director d’Operacions per a Espanya i Portugal del BEI, Gilles Badot, ha destacat que “l’accés a un habitatge a preus assequibles i respectuosa amb el medi ambient s’ha convertit en una primera necessitat en moltes regions europees i és una de les prioritats estratègiques del BEI”. Des de l’ICF, la seva consellera delegada, Vanessa Servera, ha destacat que gràcies al préstec del BEI “i a la participació indispensable de l’Agència Catalana de l’Habitatge que bonifica els costos financers de les operacions, podrem finançar més projectes de construcció d’habitatges de lloguer i energèticament sostenibles per garantir el dret a l’habitatge a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia