Economia

Economia

L’FMI eleva un dècima la previsió de creixement de la zona euro per al 2024

El Fons Monetari Internacional manté la previsió d’augment el 2,4% del PIB espanyol d’enguany, per damunt de la mitjana dels països de l’euro

L’economia mundial creixerà un 3,2% aquest any

L’economia de la zona euro creixerà un 0,9% aquest 2024, segons l’última previsió del Fons Monetari Internacional (FMI), que eleva una dècima l’estimació que va fer a l’abril (0,8%). L’organisme espera un “repunt modest” de l’economia dels països que tenen l’euro com a divisa perquè “a l’eurozona, l’activitat sembla haver tocat fons”. La lleugera millora de l’última revisió respon a un “impuls més fort” del sector dels serveis en la primera meitat de l’any.

L’entitat preveu que l’any vinent l’activitat s’accelerarà i el producte interior brut (PIB) pujarà un 1,5%, el mateix augment que ja preveia a l’abril. Aquest creixement es basa en la previsió de més consum privat, per l’augment dels salaris reals, i en una inversió impulsada per la baixada “gradual” dels tipus d’interès.

L’FMI apuja una dècima, fins al 1,2%, la seva projecció per al conjunt dels països de la Unió Europea aquest any i manté en l’1,8% la seva estimació per a tot el bloc el 2025.

L’organisme assenyala que la recuperació serà “més lenta” en alguns països europeus per la “debilitat continuada” al sector industrial. És el cas d’Alemanya, per a la qual l’FMI manté la previsió de creixement del 0,2% del PIB per al 2024 i de l’1,3% per al 2025.

En canvi, l’economia espanyola millora la seva perspectiva amb un augment de cinc dècimes aquest any, fins al 2,4%, pel “repunt de la inversió” i per “exportacions de serveis molt fortes”. Al 2025, el ritme de creixement es reduirà al 2,1%, segons el fons.

Per al conjunt de l’economia mundial, l’FMI manté en el 3,2% la seva previsió de creixement aquest any però eleva fins al 3,3% el pronòstic per a l’any que ve, una dècima més que l’estimació feta a l’abril. L’organisme també manté en l’1,7% la previsió de creixement de les economies avançades el 2024 i en l’1,8% el 2025, també els mateixos càlculs que a l’anterior pronòstic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Noel creix un 16 per cent el 2023 i factura 638 milions d’euros

SANT JOAN LES FONTS
ECONOMIA

La plantilla de Vodafone accepta el preacord sobre l’ERO per a 898 persones

Barcelona
Economia

L’FMI eleva al 0,9% la previsió de creixement de l’eurozona per al 2024

Barcelona
ECONOMIA

Tarragona crearà miradors turístics digitals a la ciutat

Tarragona
Economia

Foment eleva fins a 42.500 milions el dèficit d’inversió en infraestructures

barcelona
Estat espanyol

Talgo rep una oferta de fusió de la txeca Skoda Transportation

Barcelona
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona